Sidor

torsdag 15 september 2011

Järngrind

Jag har tidigare nämnt att det planeras för en rosenhäck längs tomtens östsida och mitt på den skulle jag gärna ha en vacker grind. En av dubbel modell. En pargrind. Länge var det en vit trägrind som jag såg framför mig, men nu när bygget börjar bli allvar så känner jag att vi måste försöka få så många praktiska lösningar som möjligt. Det vackra får absolut inte glömmas bort, men det finns vackra saker i olika material och utförande.

Grinden in till huset är just ett sådant exempel. Istället för den vita trägrinden så är jag nu på jakt efter en gammal järn-/smidesgrind. När jag låter tankarna gå bakåt ett antal år, ganska många om jag ska vara ärlig, så tänker jag på pappas faster och hennes grindar. I den höga syrenhäcken ut mot vägen fanns, och finns än idag, en enkel järngrind med en plattgång av nästan helt grästäckta skifferplattor fram till huset. Även en stor dubbelgrind sitter lite längre bort. Tillräckligt bred för att kunna köra in med traktor på grusgången. En grusgång av härligt naturgrus.

Bild från Blocket.se

För vår del letar vi efter en dubbelgrind med måtten 2-2,5m bred och ca 1m hög. En ganska enkel variant. Vid entrén ska vi inte kunna köra in med trakor, men väl med en fyrhjuling och snöblad (japp, där försvann idyllkänslan). Så alla ni som inte har användning av era vackra gamla järngrindar, nu vet ni vem som gärna tar hand om dom :)

Bild från Blocket.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar