Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 16 februari 2012

JJ - skär med stil

Det engelska designmärket Joseph Joseph har nog de fräckaste skärbrädorna på marknaden. Dessutom är de praktiska vilket är ett stort plus eller till och med ett måste i köket. Med sina olika färger är de ju faktiskt också pedagogiska för de små i familjen. Att blanda olika matvaror kan vara förödande och därför viktigt att lära sig. Lite knepigt tycker jag därför att det inte fanns ett separat skärbräde för kyckling. Ja, ja. Man kan inte få allt, men just den här boxen skulle gärna få göra mig sällskap i köket. Skärbrädorna finns i två olika storlekar, men jag föredrar nog de större som mäter 33x24cm. Bara så ni vet ;)

Joseph Joseph Index Steel

I vårt nya kök ska jag, måste jag, lära mig att inte ha saker framme på bänkarna, men i ärlighetens namn så tror jag inte att boxen med skärbrädorna skulle göra bort sig. Nu tror jag dock att jag skulle ha boxen placerad i en av de smidiga djupa utdragslådorna från IKEA Lidingö, men samtidigt skulle det kännas mycket roligare att ta fram dom här skärbrädorna istället för de vita tråkiga som vi har idag.

Förutom i färgkombinationen ovan så finns den i flertalet olika varianter. Hur många som finns i Sverige är jag osäker på, men med hjälp av Internet så kan man ju få tag på det mesta. Vilken är din favorit?

10 kommentarer:

  1. Ett tips!
    Vi köpte det på Cervera i julas för endast 499 kr. :-)

    SvaraRadera
  2. Sandra:
    Det var faktiskt just på Cervera som jag såg dessa skärbrädor, men då bara i den mindre varianten. Ska verkligen hålla utkik om de har den stora till det förmånliga priset! Tack för tipset :)

    SvaraRadera
  3. Kollade på dessa när jag var i Stockholm.
    Riktigt snygga om man vill ha skärbrädorna synliga på bänken.
    Insåg att jag hade inte plats, så det blev inget inköp, fast jag mins inte vad de kostade där.
    Snygga är de!!

    SvaraRadera
  4. Jag har nog inte heller tänkt att ha dom framme på bänken, om det nu blir ett köp vill säga. Tror de får stå nere i lådan. Kanske synd när de faktiskt är snygga i sig, men de är ju lika pratiska i lådan också ;)

    SvaraRadera
  5. Måste varit en tekniker som kommit på idé, eller hur Ika? ;)

    SvaraRadera
  6. Jag hade absolut köpt den större varianten om jag visste att de fanns då de är på gränsen till för små. De är underbara då man ställer tillbaka dem blöta i sin hållare då det är hål under där vattnet sen rinner ut. Detta innebär att det alltid är ordning på diskbänken. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter ju kanonbra med hålen i botten Sandra. Det får nog bli en sådan framöver och som du säger. I den större varianten :)

      Radera
  7. Joseph Joseph är en av mina favoriter. Har bl.a. en av deras Nest som används flitigt här hemma :-)

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag får nog kika vidare på Joseph Joseph vad det lider. När det gäller skålar är jag helt såld på melamin och favoriterna är Rosti Mepal och Lisbeth Dahls hjärtformade skålar.

      /Cecilia

      Radera