Sidor

söndag 5 februari 2012

Kylig arbetshelg

Som jag nämnt ett antal gånger innan här på bloggen så har vi varit förskonade från riktigt vinterväder den här vintern. Först nu så har blygsamma 2 dm snö lagt sig och den här helgen har temperaturen krupit ner till -25 grader. Kanske inte den optimala arbetstemperaturen direkt, men så länge man håller igång så går det bra. Värmekanonen gör ju också sitt till :)

Fokus ligger sedan ett tag tillbaks på stallet. Vi vet inte om vi kommer att ha några djur framöver, men vi vill gärna behålla så mycket som möjligt av det gamla. Det har varit ett stall och då rustar vi upp det som ett stall. Ny sockel, nya fönster, nya dörrar, ny brädfodring, delvis nytt golv.... Ja, renoveringslistan kan göras lång, men vi är på god väg och det blir riktigt bra!


Hörnet på sockeln står fortfarande och bränner liksom kylan. Det gäller att vara rätt klädd! 

Så här ser ladugården ut idag.

Bilden på ladugården ovan visar att två nya fönster har kommit på plats vilka skall kompletteras med spröjs, en stalldörr har fått ersatt den gamla och till sist, det eviga arbete med att byta ut brädfodringen. Till veckan fortsätter vi! Förresten, kommer ni ihåg hur det såg ut ifrån början?

Bilderna tagna i april 2010 och juli 2011

7 kommentarer:

  1. Ja, när vi tittar tillbaks så förstår vi hur mycket vi gjort, eller gör vi verkligen det? Det är många timmar som Jan-E lagt ner och minst lika många som återstår. Den snälla vintern har gjort att vi hunnit med så mycket mer och vi är väldigt tacksamma över att ha någonstans att förvara byggmateriel när huset anländer till sommaren.

    SvaraRadera
  2. Klart ni ska ha djur, en och annan häst måste ni ju ha! Jag vet ju hur mycket mamma i familjen gillar hästar. ;)

    SvaraRadera
  3. Förresten vill jag tillägga att din spamfunktion startade dagen med att förolämpa mig, ordet jag skulle skriva in var "suris" och jag är faktiskt en ganska munter person om jag får säga det själv. ;)

    SvaraRadera
  4. Ja, djur kommer vi nog att ha på Nystuga. Våra två labradorer måste ju ha något att leka med så vi funderar på hönor och getter, men det dröjer nog några år innan vi hinner med dom. Däremot så har jag erbjudit några som bor i närheten att deras får gärna kan få spatsera omkring på gärdena runt oss.

    Hästar däremot. Jag kan säga så här. Det gäller att välja partner med omsorg. Alltså en man med allergi ;)

    Inga kommentarer angående spamfunktionen ;)

    SvaraRadera
  5. Ojojoj fingrarna stelnar bara jag tänker på er. Ni är tuffa!

    SvaraRadera
  6. Faktum är det att det blir väldigt varmt av värmekanonen tack vare att vi har gjort "tätt" på utsidan med hjälp av presenningen. Ett tag fick Jan-E ta av sig ytterjackan för att det blev för varmt, men varje gång han var tvungen att gå ut så kan jag lova att det bet i kinderna ;)

    SvaraRadera