Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 8 mars 2012

Rustik taklykta

Detaljerna i ett rum är det som många gånger lyfter helheten. Stilen som jag försöker skapa i Villa Nystuga har nog inget namn utan är en blandning av lantligt, robust, romantiskt, skirt, gammaldags och modernt. Färgerna går mest i vitt, grått och svart, men gärna med några färgklickar genom kuddar, handdukar eller mattor.

För ett bra tag sedan så hittade jag en bild på en tvättstuga som så många andra bilder hamnade i min inspirationsmapp. I det här fallet var det belysningen jag fastnade för.


Härlig och lite annorlunda taklampaBild från I väntan på Alfred

Taklampan/lyktan ovan kräver sin takhöjd och i vår tvättstuga finns tyvärr inte den möjligheten. Däremot så kanske den skulle passa över bordet i vardagsrummet? Vilken tillverkaren är har jag ingen aning om, men däremot så hittade jag en liknande modell i den lokala butiken Reinholdssons här i Årjäng.


Taklampa från Interiör On design

Lampan ovan är jättesnygg med sin rustika yta och små detaljer. Dock gör mina färdigheter som fotograf i kombination med en mobilkamera den inte riktigt rättvisa. Huruvida lampan skulle passa i vårt hus eller inte får jag fundera lite till på. Egentligen är jag inte mycket för det slitna shabby chick utan vill hellre att saker och ting ser hela ut, men när det kommer till just belysning så sviktar jag lite och den här föll jag pladask för. Innan har jag visat er en gudomlig takkrona till växthuset och i butiken Reinholdssons så hittad jag inte bara lampan ovan utan även en kandelaber som skulle matcha takkronan i växthuset perfekt. Patina och prismor även på den. Håll utkik på bloggen de närmsta dagarna så dyker även den upp.

2 kommentarer:

  1. Åhh så fin rustik lampa! Jag svicktar också i valet av lampor hela tiden, men det faller nog på plats när allt är klart och man får en bild av hur det ser ut. Har varit inne och kollat sidan du angav men kan inte se lampan och priset...vågar knappt tänka på vad den kan kosta:)
    Ha det underbart!
    Här skiner solen hoppas den gör det hos dig med!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt Lotta. I dagsläget finns ju faktiskt inte ens ett hus, men när det är uppe så är det nog en hel del som faller på plats.

    Interiör On design har ingen bra konsumentsida. Jag har heller inte hittat så många bilder på deras produkter och inte på lampan ovan heller. Därför fick det bli en bild från butiken. Priset för lampan är 1730 riksdaler :)

    /Cecilia

    SvaraRadera