Sidor

torsdag 22 mars 2012

Skiffer till trädgården

Blå himmel med strålande sol. Helt tyst förutom fåglarnas kvitter och vindens sus i träden. I det sällskapet har jag grävt fram gammalt takskiffer idag. Hur länge det legat i skogen har jag ingen aning om, men det lär vara några år.

Skiffret har jag tänkt att använda i trädgården som gångar att gå på. Eftersom takskiffer är relativt tunt och kan spricka då det ligger i mark och temperaturen kryper ner en bit under nollan, så har jag tänkt att gjuta fast dom. På så vis slipper jag även ogräset mellan plattorna, som i och för sig kan vara vackert, men risken är att plattorna mer eller mindre försvinner efter några år när man inte orkar hålla efter längre.

Hur många gångar det ska vara eller hur dom ska se ut vet jag inte riktigt ännu, men eftersom just det projektet ligger på framtiden så har jag ju tid att fundera. Förutom gångarna så har jag även lite idéer om att ha någon trappa i skiffer. Vår tomt har en hel del naturliga höjdskillnader och jag tror några trappor skulle göra sig bra. Skiffer är otroligt vackert!

2 kommentarer:

  1. Va roligt det måste ha varit att grävt fram en sådan skatt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag gjorde det med ett stort leende på läpparna. Glavaskiffer kallas även för glimmerskiffer då det är ljusgrått och glimmar i solen :)

      Radera