Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 27 mars 2012

Utsättning av huset

När det väl lossnar så lossnar det ordentligt. Igår kom våra fönster till vår husleverantörVilla Varm och idag har Hjerts Bygg varit på plats och sätt ut vårt hus. Jag har inte sett det själv utan väntar spänt på att få åka ut och titta. Tänk er att få stå i uterummet och se ner över gärdena mot sjön. Ja, ja. Det är bara några pinnar, men ändå. Pinnarna formar ju faktiskt vårt hus :)


Sjön ligger i västerläge så här står vi vid den sydöstra gaveln, vid kontoret,
och tittar västerut. Burspråket i köket vätter mot söder och kommer att
vara strax nedanför (dvs väster om) vattenpölarna från den här gaveln sett.


Placering av husets västligaste punkt, uterummet, vätter ner mot sjön.
Här stötte vi på berg som ni ser och var tvugna att spränga.

Vi var lite osäkra på hur huset skulle placeras med tanke på de små bergshällarna som stack upp ungefär där burspråket i köket var tänkt att vara samt huruvida man kunde sätta huset så långt fram att uterummet vilade på de sprängda massorna. Variationer i markbäddens underlag vill man gärna undvika, men i det här fallet var det ingen som helst fara. Vi kommer att fylla upp med grova massor där vi sprängt och packa det hårt. Resten av huset kommer att stå på en stum lerbacke vilken inte rör sig nämnvärt. Med dagens krav på markbädd så gick det alldeles utmärkt att placera huset precis så som vi ville. Det kommer att bli så bra!


Villa Nystugas planlösning där första bilden i inlägget är tagen från planlösningens
nedersta vänstra hörn sett, kontorets sydöstra gavel, och den andra bilden vid
uterummets sydvästra gavel, dvs längst upp till vänster i planlösningen.

Nu väntar vi på att vårvärmen skall tina upp tjälen i backen ytterligare så att vi kan börja med markentreprenaden på allvar. Innan husgrundens markbädd kommer på plats så ska det grävas för bland annat avlopp och dränering. Våra VVS-ritningar väntas i slutet av denna vecka. Nu gäller det att vi tänkt rätt i all vår planering :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar