Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 13 april 2012

Takpendel i siden

Jag försöker hitta inspiration lite här och där och i samband med hotellvistelser så kan man hitta massor av små detaljer. Lösningar för små badrum har varit fokus det sista och det är helt otroligt vad man kan få plats med mycket på en liten yta, bara man planerar rätt.

Gårdagens övernattning spenderade jag i ett nyrenoverat hotellrum. Doften av målarfärg hängde kvar i luften, inte jobbig på något vis utan mer en känsla av att jag nog var den första som sov i rummet. Jag har ofta höga förväntningar på hotellrummen och inte minst när de är nyrenoverade. Som vanligt var fokus på badrummet, men eftersom jag glömt att beställa ett rum med badkar och alla nu var uppbokade, så var det med ett halvhjärtat engagemang jag öppnade dörren till rummet. Ja, ja. Hela världen hänger inte på ett badkar, men en trött tvåbarnsmor njuter verkligen av en stund i tystnad och ett varmt bad. Med frusna fingrar gick jag in och, ja, vad ska jag säga. Nytt, fräscht och välkomnande. Frukt och choklad på skrivbordet ger alltid ett plus i kanten ;)

Badrummet var det jag kikade på först. Tyvärr på tok för liten avställningsyta på och i anslutning till tvättfatet och en otroligt dum planering gällande duschen. Åt ena hållet slog dörren i toalettstolen och åt andra hållet i handukshållaren. Undrar verkligen hur entreprenörerna tänkte här? Någon typ av dämpare vore på sin plats annars är frågan hur lång tid det tar innan en gäst står med glassplitter i badrummet.

Nu låter jag säkert väldigt negativ och kräsen, men efter en halvtimma under den härliga takduschen så tinade jag och kunde faktiskt öppna ögonen för det som jag tog med mig hem och lade i min bildbank. Belysningen ovan sängen.

Stor takpendel från Belid med skärm i färgen "Off white siden"

Som takbelysning i rummet hängde en riktigt stor härlig armatur.  Uppskattningsvis så var diametern runt 100cm. Belysningen gjorde verkligen rummet och blev direkt nr 1 på önskelistan till vårt blivande sovrum. Efter lite detektivarbete på bords- och golvlampan i rummet, vilka båda verkade vara ur samma serie, så gissade jag på att även takplafonden kom från tillverkaren Belid. Tyvärr hittade jag inget på tillverkarens hemsida och jag nådde inte ända upp till ovansidan armaturen trots att jag balanserade på sängkanten, men med hjälp av den vänliga hotellpersonalen hittade jag rätt.

Det visade sig att pendeln är en specialprodukt som tillverkas efter beställning, men då ej till privatpersoner utan bara via återförsäljare. Färgen på skärmen är "Off white siden". Har jag rätt om jag gissar på att en sådan här specialprodukt kan bli ganska dyr för en privatperson? Den kanske till och med är mer eller mindre omöjlig att få tillverkad om man bara vill ha en? Jag hoppas verkligen att jag har fel att det hänger en sådan här fantastiskt penel i vårt blivande sovrum på Villa Nystuga :)

Vill ni se takpendeln i verkligheten rekommenderar jag en övernattning i ett nyrenoverat rum på Bofors Hotel i Karlskoga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar