Sidor

onsdag 2 maj 2012

Grävning för husgrund

Japp, då har bygget startat på allvar även för vår del. I tidigare inlägg har ni kunnat se hur våra fönster anlänt till Villa Varm och nu senast att väggarna till vårt hus börjat att snickras ihop. Midsommar närmar sig med stormsteg :)

Den senaste tidens regn har gjort att vi fått flytta fram grävarbetet några helger, men lagom till långhelgen så kom solen och det med råge! Diken för dränering, avlopp, vatten, el, tele och fiber började att ta form igår.


Avvägning för att få rätt fall på dräneringsslangen


Mätning på ritning och därefter markering på mark 


Svart för dränering, orange för el och gul för tele 


"Klara-färdiga-GÅ!" Kabeldiken kan användas till mycket :) 


Kontrollkommittén på plats!

2 kommentarer:

  1. Åhh då får jag säga grattis...kul att allt är igång!Vilken spännande tid ni har framför er men jobbig ! Jag är helt slut rent mentalt...Alla val man trodde va klara va plötsligt inte klara, lite problem på vägen med smått och gott men vilken otroligt lärorik och rolig tid det varit!! Ska blir kul att se hur allt växer fram hos er!
    Kram och va rädd om varandra.
    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lotta!
      Ja, än så länge är allt kul och vi försöker ligga så mycket i framkant som vi kan just för att slippa hamna i en pressad situation. Även barnen tycker att byggplatsen är kul och jag är glad över att vi bygger på sommaren då det är lättare att ha med barnen.

      Fråga mig om ett halvår så får vi se om vi fortfarande tycker att vi ligger i framkant ;)

      /Cecilia

      Radera