Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 15 maj 2012

I väntan på fyll

Lite lugnt på husfronten för tillfället. Vi inväntar en hel massa gruslass för att kunna fylla upp markbädden och packa det hårt inför att plattan till huset ska kunna gjutas. Den sista tiden har det regnat en hel del och om vi absolut inte måste så belastar vi helst inte vår "nygjorda" väg med alla dessa lastbilar. För att ligga bra till i fas gällande tidplanen, dvs lite före, så vore det bra om arbetet med plattan kunde komma igång i månadsskiftet maj/juni. Tidsåtgången är beräknad till ca 2 arbetsveckor och då har vi ytterligare 1-2 veckor på oss innan huskroppen dyker upp från Villa Varm.


Avlopp och dränering samt slang för el, tele och fiber är nergrävda och
är i grovt placerade på rätt ställe. Ni ser också vart nya huset kommer
att stå i förhållande till det gamla.

Känns lite konstigt, men vi pratar alltså bara veckor tills nya Villa Nystuga står på plats. Ja, Villa Nystuga förresten. Några av er undrar vart namnet kommer ifrån och visst är det så att stället heter Nystuga, Östra Bön Nystuga för att vara exakt :)

2 kommentarer:

  1. Trodde faktiskt att Nystuga var namnet på gamla huset som ni fortsatt använda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men så är det ju :) I de gamla anteckningar från bland annat Lantmäteriet så står det att man trodde att byn "Östra Böen" låg just här och när huset kom till så fick det namnet Nystuga.

      Gamla Nystuga har vi använt fram tills dess att ladugården blivit tät. Lite som en byggbarack, men nu är vi mer i ladugården. Gamla huset ska rivas framöver och forslas bort. Tegelpannor, delar av fasaden, fönster, innerdörrar och tegelsten är sådana saker som jag har nya idéer för. Däremot själva timmerstommen och resten av huset skall bort.

      /Cecilia

      Radera