Sidor

lördag 23 juni 2012

Leveransbeskrivning Villa Varm

Vi har valt ett koncept på vårt husbygge som innebär att vi gör en hel del arbete själva. Att utföra arbetet på egen hand är ett alternativ. Det andra är att lägga ut det, helt eller delvis, på entreprenörer. Oavsett vad man väljer att göra så ser leveransen ut på samma sätt från Villa Varm. De bygger stommen helt efter kundens önskemål och kommer sedan och stomreser hela konstruktionen.

Vi bygger inte som alla andra. Vi bygger som du vill.

Drömmen om ett hus på landet har funnits länge hos oss. Efter många år, skisser och förfrågningar på tomter så dök helt rätt egendom upp. Nystuga. Nu är drömmen väldigt nära att uppfyllas. Om bara några dagar anländer vårt hus!

Vi får en del frågor om vad som ingår och inte i leveransen från Villa Varm och det är en hel del förutom stommen som levereras. Ventilation, innertak, isolering, innerväggar, innerdörrar, våningstrappa, listverk, fönsternischer, golv, handtag, lim, spik, skruv mm mm. Hela leveransbeskrivningen kan ni se på Villa Varms nya hemsida. Vi har dock valt bort innertak, golv och listverk då vi har andra önskemål än vad som Villa Varm har i sitt sortiment. Våningstrappa är inte aktuellt för oss.

Något som ni ser att vi valt är Villa Varms patenterade golvvärme. Till skillnad från traditionell golvvärme som gjuts in i betongplattan så har det flytande golvet en rad fördelar. För vår del så var det skaderisken som avgjorde. Även om andelen vattenskador i betongplattor är få till antalet så kändes det bättre att OM något skulle inträffa så ligger golvvärmeslingorna ovan betongen.

Villa Varms unika golvkonstruktion
Bild från Villa Varm

Hela materielsatsen levereras dock inte samtidigt med husstommen. Golvvärmen ovan ska ju inte läggas in förrän innerväggarna är på plats och innerväggarna ska upp först när ventilationssystem och innertak är klara. I leveransplanen så kan ni se när de olika delarna anländer till Villa Nystuga.

Villa Nystugas leveransbeskrivning i stort
  • Benders betongtak, svarta pannor
  • Takisolering, 50 cm lösull
  • Knutbrädor, överfoder, vindskivor, takfotsbrädor, underspikning
  • Plåtdetaljer, vita
  • Ytterväggar, stående lockpanel
  • Ventilation, Villavent
  • Spik, skruv, lim, handtag
  •  1-års villaförsäkring
  • 10-års byggfelsförsäkring, GarBo
  • Monteringsanvisning
  • Ventialtionsritning
  • Bygglovshandlingar
  • Ritningar VVS, elinstallation och snickeriarbeten
Materiel vi valt att inhandla själva, men som normalt ingår från Villa Varm
Till skillnad från många andra husleverantörer så ingår ej vitvaror, kök, garderober, sanitetsartiklar eller värmekälla i Villa Varms koncept. Här finns en uppsjö av alternativ på marknaden och det passar oss ypperligt att välja och vraka helt fritt :)

2 kommentarer:

  1. Det är ju lite det som är så roligt när man bygger o renoverar. Att få titta runt o klämma o känna lite. Så att huset verkligen blir ens egna unika hem. Vi har ju t ex något som ingen annan har, vi har en helt egen gjord våningstrappa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt Ika, håller med fullt ut!

      Ert bygge är otroligt inspirerande och trappan som ni platsbyggde blev väldigt fin. Förstår att ni är nöjda med den :)

      /Cecilia

      Radera