Sidor

torsdag 28 juni 2012

Stomresning, dag 3

Tredje dagen för stomresningen av Villa Nystuga och fokus har legat på taket. Board, vindpapp, ränndalar och tegelläkt är på plats på stora delar av taket. Imorgon kommer det att bli helt tätt och det ska bli skönt att slippa oron över att det ska regna in.

Ni som följer oss via Villa Nystugas sida på Facebook har sett att våra byggdagar är ganska långa. Vi drar igång runt klockan 07.00 på morgonen och avslutar runt klockan 20.30. Trots dryga 14 timmar på byggplatsen så går tiden fort. Det sägs ju att den gör det när man har roligt :)


Ränndalar, board och tegelläkt monteras på plats...


...och vindpapp för takfotsventilation lika så


Stora delar av taket blev tätt idag

I tisdags på stomresningens första dag och lika så igår under den andra dagen så såg man tydligt att saker och ting hela tiden tog form. Nu när de stora byggnadsdelarna är resta så sker mycket arbete i det dolda. Moment som man inte ser lika tydligt, men som är ack så viktiga. Eftersom vi valt att bygga med lågenergiteknik så är bland annat tätningen av stor vikt. Det plastas och tejpas i massor! Innan vi bestämde oss för Villa Varm som leverantör av vårt hus så läste vi mycket på nätet och besökte ett nyrest hus i Örebro. Alla kommentarer gällande snickarna var de samma och vi kan med glädje ansluta oss till den nöjda skaran. Villa Varms snickare är otroligt noggranna i sitt arbete! Sedan att de har ett lugn som bara norrlänningar kan ha och att deras Pitemål får oss att småskratta är bonus man får på köpet ;) Vad som avgjorde att vi valde Villa Varm i övrigt kan ni läsa om här och vad husägare som redan har ett Villa Varm-hus tycker kan ni också läsa om här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar