Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 29 juni 2012

Stomresning, dag 4

Så var fjärde dagen av stomresningen till ända och nu är taket tätt. Väldigt skönt att slippa fundera på om det blir regn eller inte och att slippa skrapa och dammsuga upp massor av vatten på plattan. Nu kan det regna bäst det vill ;)

Eller nja, det får ju gärna vara uppehåll. Allt går så mycket lättare om saker och ting inte är blöta och leriga. Ganska snart så ska huset grundmålas också och då får det mer än gärna vara uppehåll. Ett varv med grundfärg och därefter... Ja, vi vet fortfarande inte vad vi ska ha för färg på Villa Nystuga, men det lutar åt en kombination av grått och vitt. Vad tror ni?

Taket är numera vädertätt! 

Sydväst respektive nordöst

Som ni ser på bilden tagen från sydväst ovan så har takutsprånget över burspråket i köket monterats klart idag. För att skydda dörren så går taket ut en bit och det hela bärs upp av ett par pelare. Vi är jättenöjda med burspråket som bryter av den annars väldigt långa fasaden. Även invändigt ger den rymd i köket, trots att den inte är mer är 3x1,5m.

Regnig kvällsvy taget från väst

Stomresningen av vårt hus har gått fortare än planerat. Från början var det tänkt att snickarna från Villa Varm skulle vara kvar tills på måndag, men de blir färdiga redan imorgon lördag. Kul att kunna hjälpa till och att det ger resultat :)

6 kommentarer:

  1. Det är lite häftigt med stomresningar jämfört med lösvirke. På bara en dag eller två så ser man ett nästan färdigt hus på en plats som var tom innan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en otroligt häftig känsla! Grannarna som har sommarställe intill oss kom igår och deras reaktion var precis som du säger, "Oj, här står helt plötsligt ett hus" :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Vitt och grått låter som en riktigt bra kombination.

    Gött att det går snabbt och smidigt för er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det lutar åt vitt och grått. På måndag ska vi köpa mer grundfärg och då får det bli en diskussion med färgbutiken.

      /Cecilia

      Radera
  3. Så kul att följa ert hus från Mölndal!!! Grått/vitt skulle nog bli snyggt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du hittat hit Birgitta! Du kan väl komma ner och måla med mig nästa gång du är hemma ;)

      /Cecilia

      Radera