Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 9 juli 2012

Takpannorna är på plats

Så har Villa Nystuga försetts med svarta betongpannor och helheten kryper allt närmare. Ja, i alla fall på utsidan. Invändigt har vi några timmar kvar.

Att lägga tak eller kapa pannor kring ränndalarna innebär
inte alltid den mest ergonomiska arbetsställningen

Målningsarbetet har fått ta en paus de två sista dagarna då pannorna kring ränndalarna har kapats till. Som ni ser på bilden ovan dammar det något otroligt av detta fina fina stendamm. Bara att ta fram borsten och borsta av fasaden innan nästa målning. Vindskivorna på långsidorna har prio ett då hängrännorna ska monteras upp för att skydda resten av fasaden, dörrar och fönster.
Bilder huset från sydväst respektive nordöst

Huset från ladugården sett, i öster

I onsdags lyftes pannorna upp på taket och sedan dess har Jan-E tillbringat dagarna där uppe. I lördags tog vi dock en vilodag vilket med facit i hand var helt rätt beslut. Även om vi vill köra på så mycket som möjligt så här i början så måste man tänka lite på både kroppen och knoppen. Det är lättare än vad man tror att köra slut på sig. I dag kapades pannorna kring den fjärde och sista ränndalen, nockbandet rullades ut och sist kom nockpannorna på plats. Riktigt snyggt blev det :))

Några timmar efter att taket blev klart mulnade det på och regntunga moln drog in över Nystuga. Vi bugar och bockar åt vädergudarna som så lägligt tvättade vårt dammiga (läs riktigt skitiga) tak!

Naturen tvättar taket, tack och bock!

Nästa projekt, förutom den pågående målningen, är ventilationen. De flesta rör ligger redan på plats och under morgondagen ska de nitas ihop och sättas fast. Än så länge ligger vi bra i fas och även om det känns långt borta nu så går tiden fort och vips så närmar sig 15/1 2013 då vi måste vara ute från huset där vi bor idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar