Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 2 augusti 2012

Brytare i klassisk stil

"Det är detaljerna som gör det" sägs det. Det som lyfter helheten och gör pricken över i. Dock tycker jag det är otroligt svårt att få till bra kombinationer och hitta den där rätta känslan, men men. Trial and error fungerar i de flesta fall :)

Vi har tänkt att inredningen i vårt hus ska gå i traditionell lantlig stil, men med moderna inslag. Mycket kommer att gå i vitt, men till exempel vitvarorna i köket inklusive köksfläkten kommer att vara svarta. En ordentlig krock kan tyckas, men det är just det som i det här fallet gör helheten. Att inte allt är vitt utan man låter vissa delar sticka ut.

Alla detaljer behöver ju dock inte sticka ut och synas. Faktum är att många gånger så är det ju det som finns i det dolda som gör det där lilla extra. Brytare till exempel.


Allt som ofta så tänker man kanske inte alls på dessa små vita plaststycken som sitter på bland annat väggarna, men de gånger som de ser lite annorlunda ut så lägger man märke till dom direkt. Ok, i den här familjen är vi kanske lite arbetsskadade, men men ;)

Eljos serie Renova är brytare i klassisk stil och finns förutom i vitt som ovan i flertalet olika kulörer och mönster. Kanske vill du ha strömställare i valnöt och vägguttag i svart marmor eller kanske allt i silver? Valet är ditt och får jag välja så får det bli det tidlösa vita i klassisk stil. För att passa in i dagens moderna samhälle så finns det självklart mängder av olika brytare i serien och inte bara vägguttag och strömställare som ovan. Dimmer, lamputtag, termostat, timer, teleuttag och rörelsevakt för att nämna några.

4 kommentarer:

  1. Vi är väldigt nöjda med att vi valt andra uttag och knappar än standard. Som du säger så är det där lilla som gör det och faktiskt så sticker annorlunda knappar ut lite och har gjort att folk höjt ögonbrynen över vår detalj noggrannhet på alla punkter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänkta mig att era gäster höjer på ögonbrynen och ler över många små finesser i ert hem. Jag har ju bara följt er via bloggen, men OJ vilket hus ni skapat!

      /Cecilia

      Radera
  2. Vi har själva satt in Renova och är super nöjda!Det ända kruxet är väl att kopparna som sitter runt sticker ut en del och där sammlas damm....men vad gör väl det, damma ett vackert hem är ju en fröjd:)
    Vad långt ni har kommit och vad fint det blir!
    Själva har vi slitit häcken av oss ett tag, men nu börjar det bli bättre!
    Ha det fint/ Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att ni är nöjda med brytarna Lotta! Det där med damm... Ja, även på traditionella brytare så samlas det ju damm, men man kan ju alltid skylla på konstruktionen ;)

      Antar att ni har fullt upp nu när ni ska flytta in i nya huset. Kul!!!

      /Cecilia

      Radera