Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 27 augusti 2012

Häll och ugn beställda

Vilken härlig känsla att kunna bocka av saker på den oändligt långa beställningslistan. Riktigt lika härligt är det väl inte att se siffrorna längst ner på kvittot dock. När man bygger helt nytt så kommer ju alla kostnader under en kort period och ibland är det riktigt svårt att greppa när kronorna rent utav "flyger iväg". Men, men. Än så länge håller budgeten!

Svarta vitvaror från Husqvarna är beställt. Köksfläkt från Fjäråskupan är nääästan beställd. Vi ska bara bestämma oss för om den ska vara svart eller vit först. Häll och ugn då? Jo, även det är nu förbockat på listan :)


Husqvarnas ångugn QCE5765K

En ångugn har länge funnits med bland önskevitvarorna och nu är jag väldigt glad över att vi beställt en sådan. Dock så ska jag väl erkänna att jag faktiskt köpt grisen i säcken. Jag har klämt och känt på ugnen ovan, men aldrig testat att laga mat i den. En del menar att en ångugn är riktigt besvärlig att komma under fund med med. Andra menar att dom aldrig haft någon bättre ugn. Vi har hur som helst tagit beslutet att köpa en ångugn och jag är väldigt spänd på resultatet av matlagningen och bakningen. Det är ju framförallt därför man köper en ångugn. För att det som tillagas blir så otroligt bra, så håll nu tummarna för att jag begriper mig på tekniken och alla finesser ;) Att vi just valde Husqvarna framför Electrolux, var att vi ville ha ugnen i svart utförande. Något annat märke än just dessa två har inte varit aktuellt eftersom de andra tillverkarna gör sina ångugnar så otroligt små. Nästan som en mikrovågsugn. Hur får man då in stora formen med lasagne och fastnar inte brödet på sidorna i ugnen när man bakar?


Induktionshäll QHI7516P från Husqvarna

Ytterligare en vitvara från Husqvarna kommer att finnas i vårt hem, nämligen en induktionshäll. Hällen ovan är aningen bredare än en standardhäll med sina 71 cm och har bridgefunktion på båda sidorna. Smidigt när man har stora avlånga kokkärl så som gjutjärnsgrytan. Länge trånade jag efter en häll som var hela 91 cm bred, men då jag aldrig känt behovet av en femte platta så valde vi den lite mindre hällen. Lite extra utrymme är däremot aldrig fel och på så vis hade ytterligare 20 cm passat ypperligt.

Kantena på hällen är facettslipade, dvs helt i glas och fasade ner mot bänkskivan. Ingen aluminiumlist som finns på andra modeller. Fördelen med facettslipning är att det är lättare att hålla rent. Samtidigt så finns det självklart nackdelar och en av dom är att kanten blir känsligare mot slag och glasflisor kan i värsta fall lossna. Vill man så finns den här hällen även för montering i nivå med bänkskivan. Kanterna blir då mer skyddade, men nackdelen är om den går sönder. För att kunna göra service på hällen ska den kunna lyftas upp och om den då är nedfälld så måste man skära loss den och då är risken stor att bänkskivan blir förstörd.

I slutet av november levereras varorna till Nystuga :)

2 kommentarer:

  1. Spännande att se när de kommer på plats! Vi har också köpt vitvaror från dom! Nu ska jag fortsätta titta runt på din blogg:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du hittat hit och jag hoppas att du hittat inspiration för att komma tbx :)

      Nu ska jag kika in hos dig och ta del av dina fina tips!

      /Cecilia

      Radera