Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 31 augusti 2012

IKEA Brimnes

Sängar med förvaring under står högt upp på att-göra-själv-listan innan flytten. Utrymmet under sängen är ett perfekt dammsamlarutrymme som dessutom är besvärligt att dammsuga under. Idag har vi sängstommen Malm från IKEA och är jättenöjda med den MEN det är just dammet under som inte riktigt faller oss i smaken. Med två labradorer i hemmet så har det en tendes till att samlas mycket hår och damm (låter inte så mysigt, men så är det med hundar i hemmet) speciellt när även de sover i sovrummet. Nej, inte i vår säng, de har egna bäddar på golvet.

Länge har jag letat efter en säng med förvaring under. Dagbäddar har funnits ett tag, men inte en dubbelsäng med lådor som går ner till golvet. Jan-E har suckat tungt och menat att "det måste finnas en färdig säng att köpa". Vid vårt senaste besök på IKEA stod den plötsligt där. IKEA Brimnes. En vit sängstomme med fyra lådor för förvaring under. Perfekt! Så nu ni som är sugna på en sängstomme i ekfanér, två matchande sängbord och en byrå. Hör av er, vårt är till salu och självklart i jättefint skick :))

IKEA Brimnes, sängstomme med förvaring

Speglarna i fotgaveln är ett extra plus då det ger ett lite mer ombonat och arbetat utseende. Att det sedan inte finns någon huvudgavel gör det hela än mer tilltalande. Det är nämligen till just det ändamålet som vi tänkt använda en av de spegeldörrarna som finns i gamla Nystuga. Jag är i valet och kvalet om jag ska måla den vit eller låta den vara som den är. Dörren ska ju inte bara fungera som huvudgavel utan den ska påminna om det gamla som en gång funnits på platsen. Tvättas ska den dock, även om slitaget hör till alla år av användning så ska den vara ren. Speciellt när den ska vara i direkt anslutning till sängen. En omålad dörr skulle nog bryta av snyggt mot det vita.

Vad ska förvaras i lådorna då? Jo, idag har vi en gammal kista där extra täcken, kuddar och överkast finns. Kistan som är ett arvegods har jag tänkt att ha i "uterummet" fylld med dynor, filtar mm till möblerna på altanen. Under sängen ska alltså det som finns i kistan idag förvaras, men i tätslutande påsar. Trots att lådorna ser ut att sluta relativt tätt mot sängstommen och golvet så kryper det alltid in lite damm och i vårt fall, hundhår. Vakuumpåsar är inget jag har idag, men det verkar väldigt smidigt. Förutom att de skyddar innehållet från damm så komprimerar de ju även till exempel ett täcke så att det tar väldigt liten plats. Någon som har testat?

4 kommentarer:

  1. Vi har en snarlik säng från IKEA men svart, Oppdal, som matchar skåpen vi har i sovrummet och övrig fast inredning i huset som köksskåpen.

    Vacumpåsar är det bästa jag vet :-) Har en hel del.
    Under vår säng är det ett utrymme på mitten dit lådorna inte når där jag tryckt in en sådan vacumpåse med mina vinterkläder och vårt vinter täcke :-)

    Snart är det dags att byta innehållet där och flytta över sommarkläderna dit :-(

    Är egentligen inte så ledsen för det, gillar hösten, då man kan gå i skogen utan att bli attackerad av så mycket som bits.
    Och nu är det lingondags, så i helgen ska jag rensa lite hoppas jag :-)

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vacumpåsar verkar helt klart en smart idé Helene. Det får helt enkelt bli att införskaffa några sådana :)

      Även om sommaren sjunger på sista refrängen så blir den ju avlöst av en underbar tid med hög, krispig luft, blå himmel och härliga höstfärger. Ja, i alla fall har vi fått njutit av det de sista dagarna.

      Lingon är det väldigt mycket av i år och så även svamp. Bra att fylla frysen med :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Vakumpåsar är toppen, vi har för extratäcken och för vinterkläderna. Sådan himla skillnad från att tidigare ha pulat ner allt i flyttkartonger som inte gått att stänga och inte hållit tätt! Helt klart en bra investering. När vi köpte våra så hade Rusta som var rätt billiga och de har funkat bra =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Ninjakossan!

      Rusta öppnade här i våras så det får blir en tur dit. Bra med tipset om att kunna använda dom redan i flytten också. Så långt hade jag inte tänkt :)

      /Cecilia

      Radera