Sidor

söndag 23 september 2012

Förläggning av golvvärmeslang

Många, många meter golvvärmeslang. Närmare bestämt 1000 meter. 1 hel kilometer slang! Tänk vad varmt och gott det kommer att bli :)

Arbetet med det flytande golvet fortsätter och för tillfället håller vi på att lägga ner golvvärmeslangen. I stort sett all frigolit är på plats, men det fattas lite i hall, WC och kapprum, men vi hoppas att resterande materiel ska levereras under veckan. Viktigast är dock att golven i anslutning till badrum och tvättstuga blir klart så att vi kan börja gjuta så snart som möjligt. I just badrum och tvättstuga kan man inte ha flytande golv eftersom det är ventillerat och fukt kan tränga ner så här får det bli slingor ingjutna i betong. Efter att gjutningen är gjord skall golvet torka i ca 7 veckor så då förstår ni att vi är angelägna om att få detta gjort.

Jan-E fäster golvvärmeslang i tvättstugan

Slang som skall gjutas in i betong till vänster och slang i det flytande golvet till höger.
Här syns även ramen till betongfundamentet som kaminen ska stå på.

Närbild på golvvärmeslang i vardagsrummet. Till höger
har vi fönster varför slingorna förlagts tätare där. 

När all slang är på plats och provtryckt så ska golvspånskivor läggas ovanpå det flytande golvet. Det ska bli riktigt skönt att få ett ordentligt underlag att gå på igen.

Vi får en del frågor om vi ligger i fas med vår tidplan, men ska vi vara ärliga så har vi ingen sådan. Flyter allt på så hoppas vi på att vara inne till jul och än så länge ser det positivt ut. Dock så är man ju väldigt känslig när man gör arbetet själv. Det räcker ju med en kraftig förkylning så stannar bygget upp helt och hållet.

2 kommentarer:

  1. Ooooo det där känner jag igen. Det är så sant att det är skönt att få tillbaka ett vettigt golvmaterial att gå på igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Nu har de sista frigolitskivorna kommit på plats så imorgon lägger vi golvvärmeslang i uterum, kök, kontor, hall, WC och kapprum. Därefter är det golvspånskivor som gäller :))

      /Cecilia

      Radera