Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 25 september 2012

Pumphuset isolerat

Fullt fokus nu på golvet i nya Nystuga, men vi har även hunnit med att isolera och sätta vindpapp på pumphuset. Här hade vi en idé om att återanvända brädfodringen från gamla Nystuga, men så blir det tyvärr inte. Istället så funderar vi på att måla pumphuset med järnvitriol för att få den där slitna känslan. På så vis skulle väggarna matcha taket där vi lagt tegelpannor som verkligen är märkta av tidens tand.

Pumphuset idag med vindpapp och platonmatta.
Brädfodring ska spikas upp och så ska vindskivorna kapas.

Pumphuset invändigt

Pumphuset är ett litet hus som vi byggt för att slippa ha tryckkärl samt eventuellt reningsverk för vattnet i tvättstugan. Huruvida vi behöver reningsverk eller inte får vattenprover visa och dessa skulle lämnas in efter någon månads användning av vattnet. Smak, lukt och färg är det dock inga fel på vad vi kan avgöra, men vi får se framöver vad proverna säger.

Här kan ni se när vi gjöt plattan till pumphuset och när överkroppen tog form i somras.

Förutom ett eventuellt reningsverk så har jag tänkt att vinterförvara mina frostkänsliga blommor i pumphuset. Än så länge klarar de sig utomhus, men det står inte på innan de måste tas in på nätterna. Några olika pelargoner samt mina uppstammade Luise Bugnet är tänkt att få tillbringa vinterhalvåret i det lilla huset i slänten. Rosorna kanske skulle klara sig utomhus hela vintern, men då vi ligger i gränsen mellan växtzon 4 och 5 så vågar jag inte chansa. Krångligt kan tyckas att behöva övervintra vissa växter frostfritt, men jag kan lova er. När det gäller Louise Bugnet så är det värt all möda :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar