Sidor

onsdag 24 oktober 2012

Hustaket isolerat

Välkommen varma hus. Vi har äntligen fått vårt tak isolerat!

I slutet av augusti anmälde vi till Villa Varm att vi kommit så långt att vi ville boka datum för isolering av vårt tak. Tyvärr strulade det en del med Rockwool som skulle utföra arbetet och Villa Varm fick stöta på extra innan vi slutligen fick avropskortet och då kunde beställa tid. Hur som helst så dök de upp idag och allt flöt på som sig bör.


Isoleringsbilen har anlänt i det ruggiga väder som dagen bjöd på


Ryggåstaket före och efter isoleringsarbetet 


Det platta taket med dess landgång

En av förberedelserna innan taket isolerades var att göra nivåmarkeringar på takstolarna. På så vis var det lättare för oss att kontrollera att kravet på 50 cm lösullsisolering uppfylldes. På före- och efterbilderna ovan ser ni vad jag menar. När isoleringsarbetet var klart satte vi igång några värmefläktar. Innan har det känts lite onödigt att värma allt för mycket eftersom det mesta går rakt ut genom taket. Nu däremot ska det bli riktigt skönt att kunna arbeta i ett varmt hus. Imorgon ska isoleringsarbetet, väggskarvar, fönster, dörrar mm mm kontrolleras med värmekamera. Vi hoppas på att det inte blidats några luftfickor i takisoleringen och att genomföringar i tätskiktet håller ordentligt tätt.

4 kommentarer:

  1. Nu värms vårt hus med hjälp av kaminen. Helt underbartvarmt o mysigt är det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en kamin är ju faktiskt inte bara praktiskt, utan den har en väldigt hög mysfaktor :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Isolar var här också, i oktober 2010 :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där ja Helene. Jag tror minsann att vårt bygge är en repris av ert rent tidsmässigt. Hoppas ni hann att flytta in före jul ;)

      /Cecilia

      Radera