Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 23 oktober 2012

Möbler till WC i hallen

En snabbsväng inom IKEA fick det bli ikväll. Efter en lång arbetsdag på andra sidan av Vänern passade jag på med 20 minuter till godo innan stängningsdags. Förutom att hälften av det jag skulle ha var slut så konstaterade jag att IKEA borde satsa mer på genvägar i sina varuhus. Det tar ju en evighet att ta sig från A till Ö när man måste snirkla sig igenom labyrintsystemet. Ja, ja. Några saker fick jag med mig hem i alla fall.


Badrumskombination från IKEA

Det har blivit några turer fram och tillbaks innan beslut om badrumsmöbler fattades. Länge var jag inne på det vackra tvättstället Ellipse från Svedbergs, men eftersom jag gärna vill ha möjligheten att ställa en fin tvålkopp eller ett doftljus intill tvättstället så fick det tyvärr stå åt sidan. Visst, om kommoden vore tillräckligt bred så skulle konceptet fungera även med Ellipse, men den ytan har vi inte i vår WC i hallen.

Kommoden på bilden ovan är från IKEAs serie Hemnes, tvättstället heter Rättviken, spegeln Hemnes och badrumsarmaturen Lillholmen. Vissa av de här möblerna kommer även att finnas i badrummet, nämligen kommoden och tvättstället. MEN. Det finns ett stort MEN. I badrummet ska möbeln gå ända ner till golvet och vi ska därför göra om en Hemnes byrå istället för att använda kommoden. En skiss över hur vi tänkt har ni sett innan. Tyvärr var byrån slut på lager så det projektet får vi vänta lite med.

Möblerna till WCn i hallen då, ska de få vara i sitt originalutförande? Nja. Ni kan få gissa en gång ;) För att det ska bli lättare att städa så kommer vi att kapa benen på kommoden och enbart fästa den i väggen. Sedan ska kommod och spegel eventuellt målas ljusgrå för att inte bli ett med den vita pärlsponten på väggarna. Alternativt så väljer vi att behålla möblerna vita och låter pärlsponten vara grå. Vad tycker ni? Grå väggar och vita möbler eller vita väggar och grå möbler?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar