Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 19 november 2012

Pärlspont i badrummet

Ja, ämnet har varit uppe tidigare och här kommer det igen. Pärlspont i badrummet. Vi fick ju "avslag" från försäkringsbolaget om vi satte pärlspont på väggarna i vårt badrum. Detta trots att det är mellanvägar mellan dusch/badrum och den torrare delen där toalett och handfat finns placerade och att vi inte skulle spika igenom tätskitet.

Tyvärr hinner jag inte se på TV om kvällarna nu när det är så mycket med bygget och flytten från vårt nuvarande hus, men våra grannar hade sett förra veckans avsnitt av Äntligen hemma och nu ni. Nu tar jag nya tag på pärlspontsfronten!

Martin Timell i full flärd med att sätta panel i badrummet

Istället för att spika igenom tätskiktet, som man alltså inte får göra under några omständigheter alls, så limmas  spikreglar av plyfaskiva på tätskiktet som man sedan skjuter fast pärlsponten i. Det var ju så här vi tänkt att göra, men alltså inte fick gehör för hos försäkringsbolaget alls. Men nu så ska det bli av. Pärlspont i badrummet, check!

3 kommentarer:

  1. Smart det där var, skulle man gjort. Men åter kommer ju frågan hur känsligt det är med lite hål långt från våtzon. Man har ju trä i kommoder och det händer inget med det, tyvärr är bolagen extrema, de vill gardera sig. Finns ju ingen som sprutar vatten på sin panel vägg. Vatten skador i badrum är ju runt brunnen och i duschdelen. Men smart lösning i alla fall. Bygget verkar flyta på bra. Blir jättefint!

    Toni

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig Toni. En del av försäkringsbolagen verkar ju säga nej av princip utan att ta hänsyn till att det faktiskt är regelrätt gjort.

      Bygget flyter på, men ändå kan vi inte slappna av helt. Kommer vi att hinna? Den frågan ekar i våra huvuden :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Ibland är det bra med TV!!! Kämpa på!

    SvaraRadera