Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 21 november 2012

Ryggåstaket färdigmålat

Vilken rymd! Vi har hela tiden tyckt att ryggåstaket gett karaktär åt kök/uterum och nu när det blev målat... ja, då blev det ännu bättre :)

Första och andra varvet med spackel...

...målning...

...och färdigt resultat!

Taket är målat i en matt 0502-Y-färg och ljuset från fönstren kom nu mer till sin rätt. Tak och väggar (som också är färdigmålade) flyter ihop och ger ett enhetligt intryck. När vi så fått smygar och foder på plats så syns heller inte de svarta områdena kring fönstren.

Ett litet "bekymmer" är dock kvar. Kortsideskarvarna på gipsskivorna i taket är inte försänkta varför de syns i ett visst ljus. Nu hade vi stora byggstrålkastaren i rummet och det är långt ifrån optimalt att syna taket i det ljuset, men vi får hoppas att skarvarna inte syns när allmänbelysningen är installerad. Ok, visst, jag är otroligt noggrann av mig och granskar allt in i minsta detalj, men jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt. Målarens arbete är det absolut inte läge att anmärka på. Om jag är noggrann så vete katten vad vi ska säga att målaren är. Vi kan inte vara annat än supernöjda med hans arbete och det här med kortsideskarvarna är tydligen något man får leva med just på grund av att de inte är försänkta. Håll tummarna för att de osynliggörs när byggstrålkastaren flyttar ut för det var INTE snyggt!

4 kommentarer:

  1. Ja det ä bara å hoppas de inte syns.
    Vi hade samma problem i gamla hallen...
    Men snyggt på kort ä det :)
    Kram kram jonna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är jättenöjda med resultatet och hoppas på att skarvarna inte syns vid "normal" ljussättning.

      /Cecilia

      Radera
  2. Tjohej vad det går undan här känns det som. Vet att det ligger grymt många timmar av slit bakom. Hoppas ni hinner innan jul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har blivit några timmar ;) Än så länge verkar det som om vi hinner in före jul, men det blir inte med mer. Tack och lov har vi kvar vårt nuvarande hus fram tills mitten av januari så då kan vi ta resten av flytten efter jul.

      /Cecilia

      Radera