Sidor

tisdag 17 september 2013

Pumphuset färdigställt

Det pågår en hel del projekt parallellt för tillfället hemma hos oss. Ladugården är nästan färdigmålad, men eftersom färgen tog slut så får vi invänta nästa leverans innan det projektet kan bockas av från listan. Den gamla boden har fått omlagt tak och ny brädfodring, ja i alla fall på sin ena sida. Den andra sidan kan vi göra först när jordhögarna till den blivande vedbacken schaktats ut. Många projekt är beroende av andra.

Går vi då sysslolösa? Nej, inte på långa vägar. Ifjol byggde vi ett pumphus om det var så att det skulle krävas ett reningsverk på vårt dricksvatten. De flesta hushåll omkring oss har nämligen höga halter av järn. Nu visade våra prover fina värden vilket vi är ytterst tacksamma för, men pumphuset kommer till användning ändå, nämligen till mina känsliga trädgårdsblommor vintertid. Ett perfekt utrymme som är mörkt och frostfritt.



Pumphuset är ett typiskt exempel på projekt som fått stå åt sidan för viktigare delar. Sedan förra hösten, ja nästan ett år på dagen, har det stått orört, men nu i helgen blev det färdigställt. Tänk vad mycket den sista finishen gör för helheten! Snart är det även dags att fixa till det invändigt med hyllor för de blommor som ska övervintra. Framför allt pelargonerna tar stryk av det regniga väder och de blygsamma temperaturer som vi har nu och de förtjänar verkligen att få komma inomhus och få sin vintervila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar