Sidor

torsdag 5 december 2013

Inspiration till uterummet

Snart ett år har gått sedan vi flyttade in i Villa Nystuga. Vi stortrivs på alla sätt och vis, men långt ifrån alla rum har ”satt sig” ännu. Faktum är att det faktiskt ekar lite här och var. Det så kallade uterummet är det rum där det är som mest tomt. Vi har inte riktigt hittat rätt ännu. 

Inspiration kan man hitta på så otroligt många olika ställen. Ibland där man minst anar det, vilket är otroligt kul i sig, men allt som oftast hittar nog de flesta av oss inspirationen på de mer traditionella och förutsägbara ställena så som i inredningsprogram och magasin.


Uterummet är en förlängning av vårt kök och tänkt som ett rum där vi kan sitta och varva ner, prata och ha trevligt. En TV är därmed bannlyst! I dagsläget har vi fyra fåtöljer i ena hörnet, vilket känns lite si så där. Dels är det för få sittplatser och dels så är stora delar av rummet helt tomt. Ingen vidare mysfaktor med andra ord. 

Bilden ovan är hämtad från Trivselhus katalog Houses 2012 och en liknande möblering skulle göra sig väldigt bra i vårt så kallade uterum. Luftigt, men ändå gemytligt och ombonat. Kaminen sätter pricken över i och faktum är att när vi ritade huset så gjorde vi plats för en kamin på samma sätt som ovan, mellan de stora fönstren. För att ta upp stilen från den stora kakelugnen så vore en kakelkamin passande. Ja, vi får se vad det blir framöver, men drömma kan man alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar