Sidor

fredag 7 mars 2014

Vårens planer

Efter regn kommer solsken. Så lyder ett mycket välbekant ordspråk och imorgon ska det enligt prognosen falla in. Molnen ska skingras för att släppa fram den efterlängtade vårsolen, om än för en kort stund, men säg den lyckan som varar för evigt... Riktigt så illa är det förstås inte, men håll med om att det tjocka oigenomträngliga grå locket legat på tillräckligt länge nu, eller?

Vad har vi då på schemat för våren 2014? Massor! Imorgon är det tänkt att hela familjen, såväl två- som fyrbenta ska gå ut i vårsolen och njuta. Samtidigt ska vi börja kika på vårens alla projekt. För egen del så har tankarna redan svävat iväg rejält. Flaggstången är på plats. Grindstolpar och grindar hälsar alla gäster välkomna. Rosenhäcken blommar, växthusorangeriet står på plats med dubbeldörrarna på glänt, köksträdgården präglas av diverse blommor och grödor, potatislandet vid pumphuset blommar för fullt, barnen badar i sin plastpool på altanen, maten står framdukad utomhus, ja ni förstår. Det finns en del att göra ;)

Ser ni växthusorangeriet framför er, där klätterställningen finns idag?
Köksträdgården är tänkt att ligga till höger i bild.

Först ut i vår är att färdigställa altanens trädäck på södra sidan av huset. Det mesta hann vi med ifjol, men efter att ha ägnat i stort sett hela semestern och lite därtill åt trall och trappsteg så lade vi det projektet åt sidan. Precis som vi trodde så var det inget som kom och tog arbetet ifrån oss utan allt finns kvar för oss att ta tag i. Förhoppningsvis med lite mer energi än när vi slutade ifjol. Faktum är att vi ikväll suttit och spånat kring taklösningar för altanens första rum, "matrummet". Om vi var rörande överens? Nope, inte den här gången heller ;)

"Matrummet" på altanen som det såg ut sommaren 2013 
med provisoriskt tak av grå presenning. 

Efter trädäckets färdigställande så blir det att gjuta lite fler plintar. Ännu större altan? Nej, nej, nej. Ni kan vara lugna. Ett par plintar ska gjutas för farstukvisten utanför tvättstugan på husets norra gavel. Vi har två labradorer i vår familj och så här års så släpper vi alltid in dem via tvättstugan. Ni kan ju föreställa er hur deras tassar ser ut efter att de spatserar omkring på den mer eller mindre täta "gräsmattan" som anlades ifjol... I anslutning till farstukvisten så ska vi installera en vattenutkastare med tillgång till varmvatten. Självklart för hundarnas skull, för vem vill ha iskallt vatten på magen? Allt är förberett på insidan, "bara" att göra hål i väggen och dra ut ett rör och ansluta blandaren. Kanske är det klart till nästa lersäsong, hösten?

Sedan då? Jo, imorgon kommer vi förutom planering av farstukvist även att kika lite på blivande grusgången närmast huset, gången från burspråket i köket till köksträdgård och växthusorangeri, grindstolpar, placering av flaggstång mm mm. Fullt upp med andra ord, men det gäller att passa på när solen skiner :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar