Sidor

lördag 17 maj 2014

Blomlådan till pergolan klar

Idag påbörjade vi byggprojekt blomlåda till matrummet/pergolan på altanen och lagom till eftermiddagen så var den klar. "Väldigt mycket jobb för så lite" var Jan-Es kommentar och ja, visst stämmer det. Momenten var många, men belöningen kommer när rummet grönskar år efter år framöver.

Morgon på Nystuga och trallen som lades ifjol, sågas upp

Blomlådan fick delas upp i två delar på grund av
en tvärgående avväxling i golvet.

Blomlådans ena ände ligger väldigt nära husväggen och där vill vi ju ha allt annat än jord, växter och vatten. Av den anledningen gjorde vi en sluttande botten i den ena, större blomlådan. Där marken planar ut slutade vi med botten och på så vis rinner vattnet nedåt och sedan ut i marken.

Klart att alla ska vara med!

För att skydda trävirket så plastades blomlådorna in, men botten
lämnades delvis öppen för att vattnet ska kunna rinna ut

Blomlådan är på på plats

Imorgon ska jag köpa "några" påsar med jord och sedan börjar det roliga. Planteringen! Som ni kunde läsa för ett par dagar sedan så är det tänkt att vi ska ha klätterväxter i blomlådan vilka ska bilda en "vägg" och sedan även växa upp i taket. Rosor och klematis har varit primärvalet, men så blev det inte. Ni får se imorgon vad valet föll på, men jag kan avslöja så mycket som att det är kalkfattig jord för surjordsväxter som ska inhandlas imorgon.

Från matrummet inomhus ser vi matrummet utomhus

2 kommentarer:

  1. Man skall utnyttja alla ställen man kan plantera på. Vi har ju med en låda i vårt altan golv! Vinrankan trivs så bra så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att vinrankan trivs hos er. Hoppas att den här hos oss också gör det. Än så länge ser faktiskt allt bra ut och rankan växer så det knakar :)
      /Cecilia

      Radera