Sidor

måndag 26 maj 2014

Pergolan börjar likna en pergola

Äntligen! Efter fredagens åskoväder har vi haft trubbel med internetuppkopplingen, men nu, nu är vi minsann tillbaks på banan igen!

Vår pergola på altanen börjar nu göra skäl för sitt namn och liknar mer och mer en riktig pergola. Taket är klart och armeringsnätet är uppe. Tänk att ett rostigt nät som egentligen ska ligga dolt i betong är så snyggt även ovan mark.





Det som återstår nu är att vindskivorna ska målas och så ska nätet fästas fast ordentligt. Tittar ni noga på första bilden så ser ni att det buktar ut lite intill husväggen. Sedan är det textilierna i form av gardiner á la paviljong som ska upp vid stolparna på den öppna långsidan och sist, men inte minst så ska vinrankan växa sig stor och grann. Det återstår att se om en enda planta kan täcka hela pergolan. Just nu ser den inte mycket ut för världen, men i slutet av sommaren så!

Förresten. Ser ni ljuskronan över bordet? En sådan där kärlek-vid-första-ögonkastet-ljuskrona. Ni som följer Villa Nystuga på Instagram har redan sett den, men den lär garanterat dyka upp både en, två och tre gånger här på bloggen. Ljuskronor och klockor är nämligen något som jag är otroligt svag för. Ni kommer väl ihåg ljuskronorna jag köpte till växthuset? De ligger för övrigt snällt i boden och väntar på att växthuset ska ta form ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar