Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 20 maj 2014

Platsen för uteduschen tar form

Utedusch under björkarna.
En sådan som vi duschade i när vi var små. 
Jag och min lillasyster. 
Hos farmor och farfar. 
Sedan sprang vi upp för gräsmattan och ryckte upp lite morötter. 
Tvättade dem i kranen intill landet. 
Invirade i handdukar satt vi på trappen och knaprade morötter. 
Med grus.







Ända sedan i början av året, när jag satt i solväggen och min frusna näsa värmdes av solens strålar, ända sedan dess har jag drömt mig bort till vårens och sommarens alla projekt. Inte minst vår utedusch som faktiskt inhandlades redan för 2 1/2 år sedan. Oförtjänt ligger den i boden och väntar, otålig. 

Planeringen av platsen för uteduschen är nu äntligen påbörjad. Faktiskt helt otippat. Det bara blev så. Vi skulle ju bara gå ner och se om den stora platta stenen fungerade som duschplatå. Det gjorde den. Sedan var arbetet igång!

Han som bodde här på Nystuga för länge sedan var smed och smedjan var placerad under de tre björkarna. Vi grävde fram den gamla stenmuren utvidgade den naturliga duschplatån med mer sten. Tomrummen mellan stenarna ska fyllas med grus och så ska duschplatsen göras lite mer privat genom avskärmning. Precis som ena väggen på altanens pergola så har vi tänkt oss väggar i form av klätterväxter. Doftande, rosa, gammaldags rosor är de bilder som dyker upp. Kanske i kombination med en vikvägg av gamla fönster och skirt tyg... En soffa att lägga handduken på... Ni förstår, köksbordet fylls med mängder av skisser. 

2 kommentarer:

  1. AAAaaa vilket perfekt sommarprojekt.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men eller hur?! Återstår att se om vi får färdigt så pass mycket att vi kan få duschen på plats.
      /Cecilia

      Radera