Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 3 september 2015

Odla med barn


Jag har alltid drömt om en egen köksträdgård med massor av olika grödor. Än har den inte blivit verklighet, men jag skissar för fullt! Upphöjda odlingsbäddar, väggdrivhus, potatisland, jordgubbsland. En gammal vattenpump. Ja, som nämnts. Jag skissar för fullt!

I år fick det bli tre pallkragar vid barnens lekstuga. Inte mycket, men alltid något. Broccoli, jordgubbar, morot och sockerärter var det som barnen valde ut till sin odling. Jordgubbar och sockerärter har gjort sitt för i år, men broccolin är verkligen jättestor! Riktigt, riktigt kul och framför allt otroligt god! Tydligen kan broccoli drabbas av bland annat kålmask, men jag har haft tur och inte behövt täcka den alls.


Morötterna då? Jo, vi sådde broccoli och morötter i samma pallkrage. Inte visste väl jag att broccolin blev gigantisk?! Efter ett tag var det bara att inse. Morötterna skulle kvävas av de yviga broccoliplantorna och en dag var de helt sonika borta. Aningen misstänksam kände jag att det ändå var på sin plats att fråga barnen om morötternas plötsliga försvinnande.

-Amanda och Linnéa, har ni käkat upp morötterna?
Nej! Vi tog bara upp och tittade på dem!

Att odla med barn är jättekul, inspirerande och inte minst väldigt lärorikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar