Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 31 mars 2016

Ansök om att få semester på semestern


Ni har väl inte missat att Husqvarna söker 50 testpiloterför deras Automower? Om ni mot förmodan skulle ha missat detta så är det ingen fara på taket. Låter ni bli att ansöka så har vi nämligen desto större chans att bli en av de utvalda!
Ärligt. Hur många gånger har ni hört/läst om vår vår gräsmatta? En gräsmatta som har allt man kan önska sig. Ja, om man gillar att klippa gräset vill säga. Var annan dag. 2 timmar per gång. Med åkgräsklippare. Vem vill väl ändå ha semester på semestern? Eller ja, från maj till oktober, typ...

När vi byggde vårt hus så fanns här ingen gräsmatta utan enbart ett stort gärde där kor betat för ett antal år sedan. Av antalet brännässlor förstod vi att jorden var bördig och nu med facit i hand så kan vi inte säga annat än, japp, jorden är bördig.

Vår första gräsklippare var en åkbar variant med fyrhjulsdrift. Fantastisk i våra släntar, MEN den gjorde inte annat än krånglade. Därefter bytte vi till en Husqvarna Rider och allt är frid och fröjd på krånglingfronten. Däremot så gjorde inte byte av gräsklippare något åt själva gräsets växtkraft.

Nu är det inte jag utan Jan-E som klipper gräsmattan. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Det ska klippas på ett visst sätt nämligen och även om jag aldrig har testat så kan han gärna få ha sitt nöje var annan dag. 2 timmar per gång. Om han är trött på att klippa gräset? Ja, jo, jag vågar nog säga det. Så när jag såg att man kunde ansöka om att få bli testpilot åt Husqvarna och deras robotgräsklippare så tvekade jag inte en sekund. 

Snälla Husqvarna, låt mig njuta av min man även under semestern!!!



Växer vår gräsmatta alltså så fort? Ja, den gör ju det och nej, vi har verkligen inte gödslat den. I somras var vi borta i tre dagar i mitten av augusti och när vi kom hem... Ja, ni ser på bilderna ovan vad vi (läs Jan-E) fick göra. Det kom ju inte som en överraskning direkt, men hallå?! Och sommaren 2015 som inte ansågs vara tillräckligt varm och gynnsam för ordentlig tillväxt av gräsmattor? Jo, tjenare..

Inte nog med att vår gräsmatta, som sig bör, växer som ogräs, den växer så länge det är möjligt och lite där till också. Sista klippningen görs varje år med vantar och mössa så jag får nog ändra min vädjan ovan. 

Snälla Husqvarna, låt mig njuta av min man mer än under årets 6 vintermånader!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar