Sidor

söndag 13 mars 2016

Vårkänslorna har nått Nystuga


Äntligen så är den här. Dagen som vi längtat så otroligt mycket efter. Årets första dag med riktiga vårkänslor!
Visst är det något speciellt när vårsolen verkligen värmer, fåglarna kvittrar och det känns att våren är på gång? En sådan dag där man mer än gärna tar tag i vårstädningen och bara njuter. Precis en sådan dag har vi haft här på Nystuga idag. Det har fejats i ladugården och uthusen och barnen har ägnat sig åt diverse snickeriprojekt. Helt underbart att se hur de kämpar och vilka alster som skapas utifrån deras fantasi.



Det gamla höet i getkillingsbåset skottades ut och lades i hönornas utegård istället. Tanken vara var att de skulle jubla över att ha något att sprätta runt i, men fjäderfäna behagade inte att gå ut överhuvud taget. Tror vi har skämt bort dem lite med värmen och maten inomhus...


Förutom vårstädning så har vi självklart hunnit med lite snowracer också. Snön är tung och det tog några vändor innan vi fick upp en hastighet som godkändes någorlunda av barnen. Jag gissar på att backen bjuder upp ordentligt imorgon när det frusit på under natten igen.


Personligen så har jag spenderat mesta delen av dagen i vår gamla stolpbod. Boden är "min" på så vis att det är där jag förvarar alla trädgårdsredskap, krukor, blomjord, ja allt som har med odling att göra, men även en hel del annat. Det är nämligen här som jag inhyser all inredning som har med det blivande orangeriet att göra. Vad jag har gjort i boden idag håller jag lite på och det ska bli riktigt kul att snart få visa er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar