Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 26 oktober 2011

Hem & Villa - Garderober

Garderober och förvaringsutrymme är det ofta ont om i nybyggda hus. Inte för att vi har färre saker idag, tvärtom, men man vill sällan betala för boyta där man inte kan vistas utan som enbart blir ett förråd. Vi har turen att ha en stor ladugård som sväljer stora mängder av sådant som inte används för tillfället, men allt går inte att ha i ett oisolerat utrymme.

Efter ena väggen i kontoret, hallen, ett av barnens sovrum och vårt sovrum blir det kläd- och skoförvaring i form av garderober. I det tredje sovrummet finns istället en liten klädkammare.På mässan fanns bland annat ELFA på plats och deras skjutdörrar och garderobsinredning är ju som en dröm. Stabilt, snyggt och många praktiska valbarheter. Något av det bästa är kvalitén och att man kan få måttbeställda garderober för att kunna utnyttja hela bredden och höjden på väggen. Det klart sämsta är priset. Ska man ha 4 skjutdörrsgarderober á 3,5m så drar kostnaden iväg. Rejält.

Jan-E botaniserar bland garderobssystemen i ELFAs monter

När mässan var slut (likaså även jag och Jan-E) och vi var på väg hem från Karlstad stannade vi till vid IKEA för att hämta lite broschyrer om kök och garderober. Som hastigast stannade vi till vid garderoberna och fick lite hjälp från en säljare. Sedan innan visste jag att IKEAs maxbredd på skjutdörrsgarderober var 3 meter och att de enbart gjordes med två dörrar. Tyvärr dök det upp lite väl många minustecken vid vårt snabba besök. Spegeldörrar fanns inte i alla kombinationer och inte heller i bredder över 1 meter, systemen byggde på att det fanns vanliga stommar på insidan vilket gör att flexibiliteten minskar betydligt, men största besvikelsen var nog känslan över kvalitén. Visst, vi hade ELFAs system med oss i bakhuvudet från mässan, men IKEAs kändes på tok för ostabila och löpte absolut inte lätt i skenorna. Synd då det mesta är prisvärt på IKEA.

På vägen ut roffade jag åt mig så många broschyrer jag kunde utan att Jan-E skulle försvinna ur sikte. Han hade en rasande fart genom varuhuset och hade fått nog av storstadsluft. I ögonvrån fick jag då se garderobskombinationen från serien Birkeland. Snabbt upp med telefonen och tog ett kort för att sedan springa ikapp min man. På vägen hem i bilen diskuterade vi skjutdörrsgarderober kontra vanliga med gångjärn och vi kom nog fram till att det fick bli den traditionella lösningen trots allt. Birkeland var ju faktiskt riktigt fin :)

Birkeland från IKEA

Det finns ju fler leverantörer på marknaden än ELFA och IKEA när det gäller skjutdörrsgarderober och en av dom är Skånska byggvaror. Hur kvalitén är på deras garderober vet jag inte, kanske någon av er läsare som har erfarenhet? Rent utseendemässigt så är modellen Stockholm med allmogedörrar och speglar ett alternativ till mitt och Jan-Es sovrum och finns just nu till ett kampanjpris för er som funderar på att köpa garderober redan nu. Till det ena av barnens sovrum får det nog också bli en kombination av täta dörrar och speglar, men där skulle jag gärna kunna tänka mig dörrar med löstagbara färgade skivor så att man kan ändra lite. Kanske även kunna måla med griffeltavelfärg på några då dörrarna garanterat kommer att användas att måla på ändå...

Skånska byggvarors modell Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar