Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 6 december 2011

Ordning och REDA

I köket vill man gärna ha saker och ting nära till hands. Vi har ju vårt skafferi där det mesta kommer att förvaras, men för den dagliga matlagningen bör även vissa ingredienser finnas i direkt anslutning till spisen. Köksinredning idag är smidigt utformad, lådorna glider lätt och rymmer massor. Ändå skulle jag vilja komplettera köket med en gammaldags detalj för att få den där härligt lantliga känslan. Och så för att det är praktiskt. Ordning och REDA.

Vackert lantligt kök med en REDA-hylla
Bild från Hus o Hem

En hederlig gammal kryddhylla från REDA skulle jag så gärna vilja ha i vår köksö. Platsen skulle vara mellan diskbänk och spis där den skulle fällas in i den lilla "väggen". Några nya kryddhyllor av den här sorten görs inte idag utan det blir att hålla koll på Blocket och Tradera. Just att det är gammalt och har en historia är ju faktiskt en stor del av charmen. Skäpporna till hyllan finns i både glas och plast, men då plast tyvärr gulnar med tiden så föredrar jag de i glas.

Mellan diskbänk och spis skulle jag vilja fälla in REDA-hyllan.
Köksön ovan är dock inte vårt val, men principen är den samma.

Väggen i köksön förresten. Funderar på att använda plexiglas där istället för kakel. Blir mycket lättare att hålla rent och så kan man ju byta motivet bakom efter tycke och smak :)

2 kommentarer:

  1. Hos Jolins home säljer vi dessa "glaslådor". De finns i pressat glas eller vitt porslin. Då är det bara att snickra sig en hylla då byggmästare Bob ;-).

    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Linda:
    Ha ha, ja vi ska absolut bygga en hylla själva ;)
    När det gäller glasskättorna så vill jag helst ha REDA, men kikar gärna in i butiken någon dag för att kika på de du har.

    SvaraRadera