Sidor

onsdag 14 december 2011

Solvärmestöd

1 januari 2009 infördes ett stöd från regeringen för de som investerar i solvärme. Nu vid årsskiftet upphör bidraget så det är hög tid för oss att lämna in vår ansökan.

I kombination med den vattenmantlade kakelugnen har vi tänkt oss solpaneler för uppvärmning av varmvattnet. Under sommarhalvåret, april - oktober, har vi även förhoppningen om att panelerna ska driva uppvärmningen av själva huset. Lågenergitekniken med de tjocka väggarna och den kontrollerade ventilationen gör att uppvärmningsbehovet under de månaderna inte alls är stor.



Ansökan skickas in idag

Kruxet med bidrag för solvärmeanläggningar är att pengarna är slut. Dock så har vi blivit rekommenderade att söka i alla fall eftersom långt ifrån alla utnyttjar det stöd de beviljats. Bara att hålla tummarna alltså :)

2 kommentarer:

  1. Roligt med personer som bygger energisnålt. Inte många som bygger med detta i tankarna tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Kul att du håller med om konceptet Ika. Både jag och min man är ju i elbranchen så för oss var valet "självklart". Elen blir inte billigare med tiden. Det ska bli väldigt intressant att se den faktiska förbrukningen när vi bott in oss i huset. Kanske lite nördvarning, men vi kommer garanterat att föra statistik :)

    SvaraRadera