Sidor

onsdag 7 december 2011

Skäppor av porslin

Vad glad jag blir av era kommentarer här i bloggen och på facebook! Massor av tips och idéer :)

Igår visade jag er en av detaljerna som jag så gärna skulle vilja ha i vårt nya lantliga kök, kryddhyllan REDA. Den ger en hemtrevlig känsla och är praktisk att ha i anslutning till matlagningen. I inlägget skrev jag också att de inte tillverkas längre idag, men tack vare er läsare så har jag fått reda på mycket bra alternativ.

Jolins Home är en inredningsbutik som finns i Årjäng och av Linda, som driver butiken, har jag fått massor av tips och inspiration när det gäller planeringen av husets insida. Så även igår. Skäpporna finns förutom i plast och glas, även i vitt porslin. Tillverkaren är danska företaget Ib Laursen som är en stor aktör på inredingsmarknaden. Det lutar faktiskt åt att det blir de vita porslinsskäpporna :)

Skäppa i vitt porslin från danska Ib Laursen

Kök från Kvänum, Dalby dunvit

Kök från Kvänum, Dalby dunvit

I köket från Kvänum ovan framhäver kryddhyllan den lantliga charmen. Ett tips om man ska ha en kryddhylla är att inte placera den under en bänkskiva. Risken är då att man råkar fösa ner smuts och annat från bänken när man lagar mat, ner i tex mjölskäppan. Har man den placerad på tex väggen så slipper man detta. Ett annat tips jag fick var att vara noggrann med hygienen vilket alltid är viktigt med matlagning. Använd alltid rena mått och skopor i skäpporna och stoppa abslut inte ner fingrarna! Tack än en gång för alla tips och kommentarer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar