Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 10 januari 2012

Pelare eller inte?

Inlägget uppdaterat med en bild på entré med pelare, 2012-01-11

Nu är vi inne på de sista redigeringarna i vår planlösning. Exteriört på huset så är spröjs något vi funderat fram och tillbaks på, men nu har vi bestämt oss och vi tror det kommer att bli väldigt bra. Jag skrev för ett tag sedan om mellanglasspröjs och att jag väldigt gärna skulle vilja ha sådana. Nu, efter att ha sett dom i verkligheten, har jag ändrat mig och vi kör på löstagbara utanpåliggande spröjs istället.

En annan detalj på utsidan av huset är pelaren till taket över entrén. Vi kan inte bestämma oss om vi ska ha en eller inte. Anledningen till att vi eventuellt ska ta bort den är att det är mer praktiskt utan. Till exempel lättare att skotta snö. Vad säger ni? Ser det tokigt ut att inte ha någon pelare eller känns det bara så för att det "alltid" brukar sitta en pelare i hörnet? Man är inte van att se ett takutstick utan helt enkelt?



Samtliga bilder från Villa Varm

9 kommentarer:

  1. Vi kommer med att ha löstagbara utanpåliggande spröjs,det va framför allt en kostnadsfråga för oss.Troligtvis kommer våra fönster under nästa vecka om allt klaffar. Ja tycker ni ska ha en pelare...det ser ut som taket hänger i luften annars och sen blir det mer gedigert utseende....men smaken är som baken:).
    kram Lotta

    SvaraRadera
  2. En fast genomgående mittstolpe och fasta spröjs kan jag tycka är otroligt vackert, men det är ju tyvärr inte så praktiskt alla gånger. I dagens samhälle så letar man ju funktioner som underlättar vardagen och löstagbara spröjs är en sådan detalj. "Människan är av naturen lat".

    Jag kan tycka att det ser med symetriskt ut om man har en pelare. Lutar nog åt att det blir en sådan. En av kommentarerna vi fått på Facebook är att det faktiskt går att sätta upp alternativt ta bort pelaren om man skulle ändra sig. Detta fungerar ju då den i vårt fall inte är bärande.

    SvaraRadera
  3. Såg ditt inlägg i morse och min första tanke var att det skulle vara en.
    Men...
    NI kan ju göra så att inte sätta någon för det går ju att montera efteråt. Eller sätta en klätterväxt både dekorativt och lätt flyttat om man tröttnar på den. Tror faktiskt att jag hade gjort det för å se hur det funkar i verkligheten utan.
    Fast det ä ju redan någon som tipsat om det på fb och så var någon vid namn Jan-Erik som verkar haft en bestämd åsikt i det hela ;)

    Inte mycket till hjälp jag inte men min åsikt har du fått :)

    SvaraRadera
  4. Tror inte den kommer vara i vägen för tex snöskottning eftersom den ju sitter under tak och liksom uppe på trappan/avsatsen väl? Tycker nog att det är snyggast MED. ;-)

    SvaraRadera
  5. Johanna:
    Alla åsikter är till hjälp och som du skriver. Det lutar åt att det blir en pelare ;)

    Anonym:
    Pelaren sitter längst ut i hörnet under taket och inte upp vid trappan så tyvärr kommer den att bli i vägen vid tex snöskottning. Men som du också skriver, det är nog snyggast om den är där i alla fall :)

    SvaraRadera
  6. Hoppas ni då väljer en snyggare än den som ä på bilden ;) Men antar att det bara är ett fotomontage bara för å se HUR det skulle kunna se ut.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Inget fotomontage här Johanna utan det är ungefär så det kommer att se ut :)

    SvaraRadera
  8. Jag håller med "smultron äro små" Utanpåliggande spröjs o en stolpe. Är ju topopen om ni kan ta bort den om den inte är bärande om ni skulle ändra er.

    SvaraRadera