Sidor

måndag 12 mars 2012

Golvet klart i ladan

En lite suddig kvällsbild smsades över till min telefon lite tidigare ikväll. Golvet i ladan är klart så nu är det fritt fram att svänga sina lurviga :)


Nu när golvet är på plats kan vi äntligen få brädfodra ladans södra vägg. För många år sedan så tog man in hö den vägen genom en stor port. Porten är sedan länge borta och kvar är bara ett stort hål som orsakar mer eller mindre orkan i ladugården genom de virvlar som uppstår när det blåser. Dessutom så regnar det rakt in och det vill vi absolut undvika nu  när golvet är nylagt. Vi har inga planer på att använda ladan som traditionell hölada så porten kommer att spikas igen. Byte av brädfodring blir alltså nästa projekt.

Förresten, jag nämde tidigare att jag hade planer för den stora väggklockan Martin från Pb home. Jag vill inte avslöja allt ännu, men jag kan säga så mycket att en del av den fina grå brädfodringen från ladugården kommer att sparas till projektet :)

2 kommentarer:

  1. Oj, vad ni jobbar på! :)
    Nu blir jag nyfiken på dina planer..
    Må så gott, kram Evelina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Evelina! Just golvet i ladan gick väldigt smidigt vilket långt ifrån allt har gjort kan jag lova. Mycket som är snett på en 100 år gammal ladugård :)

      Klockan ja. Har lite funderingar som jag hoppas kunna få till. Vill ju återanvända så mycket som möjligt till nya huset, men på ett annorlunda vis. Fönster och tegelpannor kommer att bli växthus. Golvplank och handsmidda spikar ska förhoppningsvis bilda vårt köksbord, annars får det bli ett bord till växthuset. Ingen av oss har någon anknytning till gården, men vi vill försöka behålla och återskapa så gott det går med dagens standard.

      /Cecilia

      Radera