Sidor

söndag 18 mars 2012

Ladugården tät och containern på plats

Äntligen är ladugårdens västra sida tät! Sista porten sattes upp idag och därefter var det dags för vår låsbara container att få sin plats i ladan. Nedan en bildkavalkad över hur det gick till och jag vill än en gång passa på att tacka alla våra nära och kära, vänner och bekanta som alltid ställer upp och hjälper till. Vad skulle vi ha gjort utan er? Ja, inte flyttat ända hit ut, var Jan-Es kommentar på den frågan... ;)

Då så. Ladan är urplockad och redo för att ta emot containern.

Containern dras först framåt för att seda kunna lyftas i...  

...sidled och slutligen skjutas in i ladan.  

Det krävs precision att flytta och få en 2 ton tung container på plats.


Här är containern perfekt placerad utefter ladans ena kant.

Arbetet med att få containern på plats gick över förväntan. Med hjälp av grannens grävmaskin och telefonstolpar så baxades den rullandes på plats. Verkligen imponerande hur en så stor maskin kan vara så mjuk och försiktig i sitt arbete.

Det sista dörrbladet in till ladan kom på plats idag och
därmed är ladugårdens västra sida tät. Halleluja!

Vad gör barnen när ni är på Nystuga? Ja, den frågan får vi lite då och då och ja, vad ska vi säga? Det finns massor att leka med på en byggplats :)

2 kommentarer:

  1. Snickra är spännande både för barn och vuxna. Killarna flyttar runt på sådana där på jobbet dagligen. Inte visste jag att man kunde snurra runt med de där kolosserna så då där lätt. Såg väldigt specielt ut första gången man såg det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt imponerande att se hur de hanskas med dessa "plåtlådor" :)

      Radera