Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 4 april 2012

Toppen-tips nr 1

Våren är på ingång kära vänner. På allvar! Här i västra Värmland börjar man så sakteliga se att träd och buskar börjar grönska, vide som har vågat sig lite längre än så och slagit ut för att inte tala om alla härliga fågelkvitter man möts av utanför dörren. Inspirationen flödar :)

Nu inför påsken vill jag ge er två stycken toppen-tips, nämligen Hustoppen och Trädgårdstoppen. Två program som man kan se på TV 8, men även i deras play-kanal. Jag har sällan möjlighet att se program när de sänds i tv, i alla fall inte innan våra två små barn har somnat vilket allt som ofta är runt 20-snåret. Då är de olika kanalernas play-utbud perfekt. Vi börjar med Trädgårdstoppen.


Trädgårdstoppen sänds söndagar klockan 19.00 i TV 8
Källa: Trädgårdstoppen TV 8

Trädgårdstoppen är det älsta av toppen-programmen och inne på sin andra säsong. Med besök bland mängder av olika trädgårdsobjekt som sedan en jury poängsätter får vi följa Doreen Månsson och trädgårdsexperten Peter Englander på sin resa runt om i Sverige. Massor av dolda lustgårdar skapade av eldsjälar som odlat sina trädgårdar i åratal. Förutom att skapelserna är fantastiska i sig så får vi även en hel del tips och idéer. Jag rekommenderar starkt att ni tar fram papper, penna och skissblock parallellt med programmet!


Skiss över "Ulla Molins kulturarv" från säsong 2
Källa: Trädgårdstoppen TV 8

Trädgårdstoppens jury består av följande tre personer:
Maria Andersson, florist och trädgårdsdesigner.
André Strömqvist, kulturmiljöspecialist och trädgårdsmästare.
Hannu Sarenström, författare och trädgårdsexpert.

Bilden till vänster är från första säsongens tredje avsnitt där vi får följa med till en relativt nyskapad trädgård eller närmare sagt ett rosarium. Med sina 396 olika rossorter på en yta av 4000kvm så breder den ut sig hos nere i  Glemmingebo på Österlen utanför Ystad. Inte utan att man blir lite avundsjuk på de som har växtzon I. Stengången gläder mig extra mycket då jag gärna ser inslag av lite mjukare linjer av naturmaterial i trädgårdar.

För er som hellre vill läsa om Trädgårdstoppen så finns den även i tryckt format.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar