Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 21 maj 2012

Grusbädden till huset tar form

Då var vi igång på allvar. Gruslass på gruslass har anlänt till Nystuga för att sedan fördelas ut och sist packas hårt hårt med paddan.

Ett av många gruslass. Imorgon blir det fler!

Jan-E packar det grova gruset i det blivande uterummet

Fokus idag har varit att få det grövsta gruset på plats där uterummet skall stå. Om ni kommer ihåg så var vi tvungna att spränga där eftersom vi stötte på berg och mycket fyllnadsmassor har gått åt till att binda ihop och höja upp den delen av huset. De två sista lassen som lastades av för dagen var lite finare singel som ska ligga på toppen av grusbädden.

Arbetet har flutit på oförskämt bra idag. Grävmaskinen hinner precis att få undan allt grus innan lastbil med släp lastar av nästa två lass. Förutom uterummet så har även vinkeln med tvättstuga, badrum, sovrum och vardagsrum nästan paddats klart. I just den delen är det dock lite trixigare på grund av alla rör. Inte för att dom sticker upp utan för att man måste vara försiktig så att de inte går sönder av det höga trycket från paddan.

Som på så många andra håll i vårt avlånga land har solen strålat från en klarblå himmel nästan hela dagen. I skrivande stund är klockan strax 20.00 och det är fortfarande dryga 20 grader varmt ute. Helt underbart och imorgon klockan 07.00 kör vi igen!

Jag och barnen njuter av den doftande häggen medan
bland annat Jan-E arbetar och sliter i bakgrunden

Vad har jag och barnen gjort idag då? Jo, spatserat runt och funderat på vart lekstugan ska stå, vart det är bäst att ha gungställningen och i allmänhet klurat på trädgården. Just trädgården kommer inte att vara prio ett förrän först nästa år, men när väl Jan-E sätter spaden i backen gäller det att ha det mesta klart och nästan 7000kvm trädgård tar sin tid att planera ;))

2 kommentarer:

  1. Planera trädgård är så roligt. Helt annorlunda än att planera hus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag längtar verkligen Ika! Bara huset kommer på plats så hoppas jag på att det är lättare att se helheten. Nu är allt bara en enda röra av vildvuxet gräs och högar av jord.

      /Cecilia

      Radera