Sidor

tisdag 29 maj 2012

Kantbalk i uterummet

Hjerts Bygg har börjat arbetet med kantbalken och husformen träder fram mer och mer. Först ut är uterummet och vinkeln mot tvättstugan via vardagsrum och badrum.


Kantbalken taget från sydväst respektive nordöst


En härlig känsla att stå i det blivande uterummet

Ikväll har vi gjort lite justeringar på grusbädden då den var lite för hög på vissa ställen. Att handskotta grovt singel är inte det lättaste. I alla fall inte om man är van att sitta på kontor och inte använda kroppen så värst mycket. Ja, ja. Jag hoppas i alla fall att min insats blev godkänd ändå ;)

När hela kantbalken är på plats kan arbetet med att mäta in alla rör börja. Nu är dom utsatta lite grovt och vi kan redan nu se att vi behöver flytta på några. Bland annat kulverten till jordvärmen som hamnade lite långt ut mot vägg. Jordvärme kanske en del frågar sig? Skulle inte vi ha en vattenmantlad kakelugn? Jo, kakelugn blir det, men vi drar in en kulvert för framtida jordvärme. Det kommer ju en dag då vi inte orkar med all vedhantering så det gäller att ha förberett så gott det går :)

4 kommentarer:

  1. Nu går det undan för er.
    Antar att ni blir mer och mer nervösa (då även jag blir det) allt eftersom tiden närmarsig.

    Kram kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu märks det verkligen att det händer saker dag för dag. Mycket hårt förarbete som inte syns på samma sätt, men nu när vi har entreprenörer inne och vi ser skillnad från dag till dag, ja då är det riktigt riktigt kul! Och ja, nu är det faktiskt nervöst. Tänk OM vi gör fel? Tur att vi har en riktigt bra KA som håller kollen på oss och bygget :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Härliga bilder att se! Det står en massa väggblock och väntar här ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oooo, bara tanken gör att det pirrar i magen :)

      Faktum är att det är massor av känslor som infinner sig för tillfället. Nervositet, osäkerhet, glädje, längtan, frustration, ja allt på en gång, men störst av allt är nog ändå förväntningarna. SOM vi ser fram emot att få flytta till Villa Nystuga!

      /Cecilia

      Radera