Sidor

måndag 25 juni 2012

Villa Nystuga har lastats

I torsdags så var det dags. Villa Nystuga lastades inför sin resa från Villa Varm i Altersbruk till Nystuga i Årjäng. En helt ofattbar, men underbar känsla. Det pirrar verkligen i hela kroppen av förväntan :))


Planen är att ekipagen dyker upp sen eftermiddag idag för att arbetet med stomresningen ska kunna påbörjas imorgon, tisdag 26/6 klockan 07.00 PIP! En vecka senare beräknas stommen till Villa Nystuga stå på plats :)

För att kunna ta emot den långa lastbilen med släp så har vår väg breddats en hel del i vissa kurvor och den liknar mer eller mindre en motorväg för tillfället. Dock ska erkännas att när jag ser bilderna ovan så undrar jag hur i hela friden de ska komma ner?! Tur att det inte är jag som kör ;)

Från Altersbruk till Nystuga. Undrar vilken väg huset kommer?

Vi har bilat upp till Jokkmokk några gånger och har då valt den kortare, men krokigare vägen som E45 erbjuder. Undrar vilken väg vårt hus kommer att färdas? Skulle ni se Villa Varms bil med släp samt kranbil utefter vägarna så ta en bild och hör av er. Just nu är varje meter närmare Årjäng en meter närmare vår dröm. Drömmen om ett hus på landet!

4 kommentarer:

  1. Nu är det spännande!

    När vårt hus kom 28 juni 2010 var det jättevarmt.

    Jag cyklade ut från stan för att vara med när de lastade av :-) 3 mil t.o.r. men det var det värt !

    http://langborgsullevidal.blogspot.se/2010/06/huset-kommer-och-lite-lofstad.html

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det riktigt spännane Helene! Någon värme har vi dock inte ännu, eventuellt kommer det lite de närmsta dagarna. Annars har vädret karakteriserats av regn. Regn, regn, regn. Inte så bra, men inget man kan göra något åt.

      /Cecilia

      Radera
    2. Ja det är ett trixande att få fram ett hus.

      Vi hade i alla fall inga problem med vägen. Trailerna stannade på vår lite större väg och vi hyrde in en lastare som körde och hämtade vägg efter vägg och tog den fram till husgrunden. Där hade vi en kran som lyfte väggarna på plats.
      ja du ser allt på våra byggbilder på gamla bloggen.
      Problemet vi hade var att det var väldigt tight i en av trailerna som syns på en bild så lastaren hade det lite trixigt att få ut väggen. kan undra hur de fick in den :-)

      Det gick i alla fall väldigt fort att få ihop huset. Trailerna kom på morgonen och nnan dagen var slut var i stort sett hela huset ihopsatt, förutom entreväggarna och takstolarna som kom på dagen efter.

      Tittar in i morgon igen :-)

      Kram Helene

      Radera
    3. Troligtvis kommer alla väggara vara uppe på vårt hus också imorgon. Taket hoppas vi på vara på plats innan fredag då nästa utlovade regnväder kommer in. Allt som allt så beräkna stomresningen vara klar någon gång mellan lördag och måndag.

      /Cecilia

      Radera