Sidor

lördag 15 september 2012

IKEA Strandmon

För inte alls så länge sedan damp årets upplaga ner i brevlådan. Den nya IKEA-katalogen. Omslaget pryddes av en öronlappsfåtölj från 1951. Tack och lov har de uppdaterat och tagit in den i sitt sortiment igen!

IKEA Strandmon, öronlappsfåtölj i klädseln Svanby grå

IKEA Strandmon, fotpall matchande fåtöljen ovan

Fåtöljen är, förutom vacker att se på, bekväm att sitta i. Tillräckligt rymlig för att dra upp benen och sitta lutad mot armstödet med en tidning och njuta av höstmörkret utanför fönstren. Med en kudde bakom ryggen och invirad i en filt så kan man vila sig efter en lång arbetsdag med fötterna på den härliga fotpallen. Under den kallare årstiden så vore det fint med ett vitt fårskinn över fotpallen. Jo, fantasin drog iväg när jag satte mig i fåtöljen på varuhuset. Vid första anblicken såg jag även ett passande litet runt bord, men vid närmare eftertanke så var det nog lite för mycket "krusiduller". Ibland hinner jag inte riktigt med i fantasins svängar. Det finns dock en favorit när det gäller avlastningsbord. Ett brickbord med vita svarvade ben. Någon som kan lista ut vilket? Jag håller lite på svaret eftersom bordet är så vackert att det förtjänar ett helt eget inlägg. Håll utkik mina vänner!

4 kommentarer:

  1. Vilka fina rump och fotförvarare!!
    Jag kommer att måla med pensel på luckorna. Grundmålningen är gjord och jag tycker mig få till det rätt bra, petig som jag är! Och vi vill ju ha lite av den här hemmagjorda gamla känslan så det blir bra med lite penseldrag!
    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var även bekväma vill jag lova :)

      Jag tycker ni gör rätt i att måla med pensel. Precis som du skriver så blir det mycket mer personligt och levande.

      /Cecilia

      Radera
  2. Våra stolar är fyndade på auktion och omklädda av svärmor. Härliga att läsa i och somna i. Framför allt är det väldigt fina bara som de är. Jag är positivt överrask av stolar du hittade på stora möbelföretaget. Tycker dem har tappat i stil enligt min smak men dem funkar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka att ha riktigt gamla klenoder hemma, men för vår del får det bli denna uppdaterade upplaga av öronlappsfåtölj :)

      /Cecilia

      Radera