Sidor

torsdag 13 september 2012

Klart och gott vatten

Som ni kunde se så borrade vi efter vatten i förra veckan. Resultatet blev mängder med vatten. Hela 4000 timliter vid ett djup av 54 meter :))

Till att börja med var vattnet lite gulaktigt, men dagen efter borrningen så tappade vi upp vatten igen och till vår stora glädje så både såg det fint ut och smakade jättegott! Helt klart till färgen och ingen konstig bismak. Nu måste ju vattenprover skickas in ändå för att utesluta eventuella ämnen i vattnet, men vi har fått en bra start och är otroligt nöjda. Bra kvalité på dricksvattnet är ju något vi alla eftersträvar.

Jan-E provsmakar vattnet

Om-att-ifall vi behöver ett reningsverk till vattnet så vill vi inte ha den anläggningen i tvättstugan utan vi har istället valt att bygga ett separat pumphus en bit från huset. Inom den närmsta tiden skall även det färdigställas genom att isoleras och brädfodras. Förutom pumphus så ska det lilla huset i slänten få agera övervintringsställe för frostkänsliga blommor så som pelargoner och stamrosor. Jag hoppas verkligen inte att vi får krångel med vattnet mitt i vintern för det lär bli trångt om saligheten i det lilla pumphuset ;)

2 kommentarer:

  1. Hoppas att ni får bra värden på ert vatten. Vårt har en liten bismak men jag är väldigt glad att vi har eget vatten och inget renat som transporterats länge i alla rör som finns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi håller alla tummar, tassar och tår för att vårt vatten håller hög kvalité!

      /Cecilia

      Radera