Sidor

onsdag 12 september 2012

VVS påbörjad

För varje dag som går, blir vårt hus mer och mer likt... ja, ett hus :) Idag påbörjades VVS-arbetet och det är ett av de moment som vi tagit in entreprenörer på. Flertalet "snubbeltrådar" har lagts ut och fler ska det bli.

Diverse vattenrör

Innan vi fortsätter med det flytande golvet så skall viss VVS på plats. På bilden ovan ser ni hur tre olika grupper av rör lagts på platonmattan. De två grövsta med grå isolering matar golvvärmefördelaren som sitter i hallen, de nästa två är anslutningar till den vattenmantlade kakelugnen och de tre sista som syns längst upp på bilden är kall- och varmvattenrör samt ett rör för cirkulation. Det sistnämnda röret hoppas vi slippa koppla in på grund av att den är en riktig energibov, men eftersom det är är en så pass lång sträcka från ackumulatortanken i tvättstugan till köksön i köket så kan vi bli tvungna. Kontentan om vi inte har cirkulation på varmvattnet kan bli den att det tar väldigt lång tid att få upp temperaturen på vattnet i köket.

Kall- och varmvattenrör

Idag anlände också en mycket efterlängtad leverans. Våra innerdörrar! Även om det dröjer ett bra tag innan de kommer på plats så är det ju ett tecken på att vi kommit ganska långt med vårt husbygge :)

6 kommentarer:

  1. Skönt för er att innerdörrarna kommit.

    Vi fick bo nästan 2 veckor utan, men så var de värda att vänta på också ;-)

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, då. Helt utan innerdörrar i 2 veckor? Ja, det lär ju har varit en upplevelse i sig ;)

      Jag har inte hunnit klämma och känna på dörrarna ännu, men min man som tog emot dom och gick igenom dom var väldigt nöjd. Speciellt förtjust var han i dörrarna till badrum och WC som har 3 små fönsterrutor infällda högst upp.

      /Cecilia

      Radera
  2. Hej!
    Angående cirkulationsröret så kan ni väl koppla in det men sätt med ventiler så ni kan stänga av det ifall det ej behövs...
    Kör ni cirkulationen med separat cirk. pump?

    J P-A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Joachim
      Vi har tänkt att ha en separat cirkulationspump om det nu blir någon pump vill säga. Finns det andra alternativ som är bättre så tar vi mer än gärna emot tips :)

      /Cecilia

      Radera
  3. Innertaket gör verkligen att det känns mer som hem på dina bilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och ett innertak som vi är otroligt nöjda med också :)

      /Cecilia

      Radera