Sidor

söndag 10 februari 2013

Nya sängen på plats

Äntligen har vi införskaffat en sängstomme till vårt sovrum. Eftersom vi tänkt att använda en av gamla Nystugas innerdörrar som huvudgavel, passade inte den säng vi hade i vårt förra hus. Fram tills igår har vi haft madrasserna på golvet och visst har det fungerat, det fyller ju sitt syfte, men ändå. Riktigt skönt att kunna sitta på sängkanten igen och faktum är det att den nya sängen blev ganska hög. Såpass att vi dinglar med benen när vi sitter på sängkanten. Så här i början känns den lite väl hög, men samtidigt är det väldigt behagligt. Smidigt att ta sig i och ur samt att bädda.

Jan-E började monteringen själv, men fick snart experthjälp :) 


Sängstommen vi valt är Brimnes från IKEA. Under sängen finns fyra rymliga lådor som sväljer otroligt mycket. Sommartäcken, extra kuddar och filtar, överkast och kläder. Ja, lådan närmast fotändan på var sida använder vi faktiskt till att lägga våra kläder i. Istället för att ha dem på en stol så viker vi dom och lägger i lådan. Väldigt praktiskt och så ser det inte så rörigt ut som det lätt gör när man har kläderna framme.

Något som inte riktigt passar in på bilderna ovan? Japp, överkastet. Jag hade tänkt att låta bredda vårt virkade överkast, men frågan är om det passar med överkast till den här sängen? Kanske ska man bädda och sedan enbart lägga en bred pläd i fotändan? Nackdelen då är ju att det ställer lite krav på sängkläderna, men en rensning i den lådan är garanterat på sin plats ändå ;)


Förutom sängstommen så inhandlades två sängbord i helgen. Även de från IKEA och då ur den populära serien Hemnes. Det som skiljer våra sängbord från originalet är att jag valde att inte montera den undre "dammsamlarhyllan".

Vad återstår då? Jo, bland annat en huvudgavel och belysning. Som jag nämnde så har vi tänkt att ha en av innerdörrarna från gamla Nystuga som huvudgavel och som armatur över sängen funderar jag på något i svart för att bryta av lite. Kanske en i dragspelsutförande? I fotändan mellan, säng och garderober, skulle man då kunna lägga en mjuk svart matta. Ja, det finns fortfarande en hel del funderingar. Både stora och små!

4 kommentarer:

  1. Tycker att du ska införskaffa ett nytt överkast alt ta det virkade ;-)

    Vinke, vink...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kanske är det bästa? Det blir att ge sig ut i textildjungeln :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Snyggt och dessutom väldigt skönt med en högre säng. Våran ä med högre än standard och visst det var ovant till en början men nu skulle ja inte kunna ha en lägre....
    Överkastet har jag ett tips på.
    Om du har en toppklädsel på självaste madrassen så kan du stoppa in överkastet under bäddmadrassen och då har du med en "gammal" typ av hotell bäddning. Kan kännas lite bökig men jag lovar bara du vant dig vid att göra det så går det lika snabbt som att slänga på överkastet.
    Annars är det helt ok mad bara en pläd i fotändan. Fast ta den då i svart om du tänkt bryta av resten med svarta detaljer.
    (men för guskull ta inte dragspelet till sänglampa ja ä säker på att du kommer tröttna på fanskapet ganska snart. och gör inte du det så lär nog gubben göra det. Allt som kan trassla till tillvaron borde man undvika.
    Tog mig frihetet att leta upp några andra förslag även om smaken är som baken ;)
    http://www.uttaget.se/miso-1
    http://www.uttaget.se/markslojd-ekelund-vagglampa min absoluta favorit
    http://www.lampan.se/sv/articles/2.81.2475/markslojd-fjallbacka-antik-40w-sanglampa
    http://www.lampan.se/sv/articles/2.81.2963/belid-smilla-svart-vagglampa-40w
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60152444/

    Ojdå detta blev vist en halv roman...
    Men men
    Hoppas du har bruk för några av mina åsikter bra eller dåliga så fick du dem.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Johanna! Dina länkar satte verkligen igång mitt letande efter "den perfekta sänglampan". Kanske har jag hittat den nu ;)

      Sedan det där med hotellbäddning. Jag googlade igår och testade redan idag. Jo, det föll mig verkligen i smaken!

      /Cecilia

      Radera