Sidor

fredag 20 december 2013

Plankbordet målat och vaxat

Igår utlovade jag en smak av slipdamm för de som kommer på besök hos oss under den närmsta tiden. Om ni kommer redan ikväll kan jag även erbjuda ett rus. Plankbordet målades igår och är nu vaxat och lukten är inte att leka med vill jag lova! Huvudvärken börjar sakteliga krypa sig på och det är inte utan att jag känner mig lite snurrig. Skjutdörrarna in till andra delen av huset där vi bland annat har våra sovrum, gör att vi tack och lov kan stänga ute lukten därifrån.


Omålat respektive målat och vaxat

Ni får ursäkta den usla kvalitén på bilderna ovan. De omålade är tagna på förmiddagen och de målade nu ikväll, båda i undermåligt ljus alltså, men ni ser ju skillnaden i alla fall.

Färgen vi valde till plankbordet heter Osmo dekorvax kreativ svart och ådringen på planken kom fram perfekt. Vi ville ha ett lite rustikt och slitet utseende och det ser ut att bli precis som vi önskat. När hårdvaxet torkat så ska ytan gå från blöt, glansig och blank till torr och sidenmatt. SOM jag är nyfiken på resultatet imorgon! Bordsskivan ska eventuellt slipas och strykas med hårdvax ytterligare en gång och sedan på självaste julafton är bordet klart att användas. Tjoho!

1 kommentar: