Sidor

lördag 21 december 2013

Skärmväggarna tar form

Vi sticker emellan med ett annat projekt som pågår för tillfället, skärmväggarna mellan kök och uterum. Ja, det här med uterum förresten. Ni som följt oss från början vet att vårt så kallade uterum egentligen inte är ett uterum. Från början var det tänkt att vara just ett uterum, men nu är det en förlängning av köket och därmed fullisolerat som resten av huset. Namnet, uterummet, lever dock kvar och kommer nog att göra så.

Nu när vi bott i huset i snart ett år så har vi hunnit känna in vissa saker. Hur vi ska möblera till exempel. Kök och uterum har en total yta på drygt 70 kvm och även om det är härligt med rymden så vill vi gärna skärma av. I alla fall lite. Det var då som idén om skärmväggar växte fram och efter en del funderande så har vi bestämt oss för att skärmväggar får det bli.

Pluggning av skruvhål ger ett mer välarbetat intryck


Grundmålning

Skärmväggarna står uppradade i köket och nu när de är grundmålade och täckmålade så ska de torka under natten. Därefter ska hål borras för rundstavar och sedan är det dags för tyget att ta plats.

En liten uppdatering på plankbordet är också på sin plats. Igår vaxades bordet och ikväll har bordsskivan slipats med fint fint sandpapper eftersom träts fibrer rest sig lite. Nu är det alltså dags för vaxning nummer två och det ser ut att bli riktigt bra :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar