Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 18 februari 2012

Paviljong Silver

Så långt som till tapetval har vi inte kommit ännu. Vi tror att vi vill ha panel i hallen och kapprummet. Bröstpanel på den lilla toaletten i hallen och helt vita väggar i kök och uterum. Barnen kommer att få välja sina egna tapeter och eventuellt kommer Jan-E få ha en röst när det gäller vardagsrummet ;) Han har redan sagt att han vill ha en mörk tapet för att framhäva kakelugnen och det där med att framhäva den vackra kakelugnen kan jag ju hålla med om, men en mörk tapet? Ja, kanske, vi får se när saker och ting kommer på plats.

Även om vi nu inte lagt ner så mycket tid åt just tapetval så sparade jag några bilder i sovrumsmappen härom dagen. En vacker medaljongtapet som var så där lagom. Diskret mönster ton i ton som kommer fram i vissa vinklar. Precis som handfatet jag visade innan.

Bilder från En liten bit kaka

6 kommentarer:

  1. Har ni ens börjat bygga huset än? :)

    SvaraRadera
  2. Anonym:
    Huset börjar byggas om ca en månad och beräknas anlända till oss i slutet av juni. Därefter är det fullt fokus på årsskiftet då vi hoppas på att kunna flytta in. Med tapeter på vägarna ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns lite konstigt att kolla vilka blommor man ska ha i fönster innan grunden ens har påbörjats, blir lite bakvänt

      Radera
    2. Anonym:
      Ja, jag kan förstå att det känns lite i tidigaste laget och just tapeter har vi som jag skriver i inlägget inte börjat titta på ännu. Däremot om vi snubblar över något vi tycker om så sparar vi självkart det och då helst på bild. Precis så är det i det här fallet med tapeten.

      Innan vi byggde hus var jag inte alls insatt i hur många beslut man faktiskt måste ta i ett husbygge. Att inte vara ute i god tid gör att man känner sig stressad och valen blir negativa istället för positivt och kul som det egengligen ska vara. Vi vill gärna ligga steget före och inte pressa fram ett beslut bara för att det måste fram här och nu. Vi vill hellre skanna av marknaden lite innan för att hittta eventuella för- och nackdelar med det som skall installeras i huset. Sedan att jag bloggar är ju en annan sak. Då kan vissa "slutliga" steg dyka upp tidigt i processen.

      Vilken höjd ska ni ha på fasadbelysningen? Vart ska ni ha vattenutkastarna? Ska ni ha några uttag i ytterväggarna? Spröjsen på fönstren, ska de vara centrerade eller linjerade? Kan tyckas vara "bakvända" beslut att ta, men det är precis här och nu som byggarna måste ha reda på det :)

      Radera
  3. Lite lagom var en passande kommentar. Lugn men ändå lite känsla så där lagom till ett sovrum.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men eller hur? Hela inredningen är väldigt "lagom" och smakligt inredd :)

      Radera