Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 25 november 2012

Vattenanalys - Grovtest

För snart 3 månader sedan borrade vi efter vatten och SOM vi fick vatten! Hela 4000 timliter! Självklart var vi jättenöjda med detta, men efter att första oron om att vi kanske inte skulle hitta vatten hade lagt sig så dök nästa fråga upp. Hur är kvalitén?

Vi har inte kunnat känna varken lukt eller någon udda smak på vattnet och färgen har vi uppfattat som klar. Ibland har det varit lite luft i vattnet, men det är det enda vi har upptäckt. Bara för att vi inte ser eller känner något avvikande så behöver det ju inte betyda att det verligen är så. Vi vill ju vara på den säkra sidan.

I priset för brunnsborrningen ingår ett vattenprov, men eftersom det ska göras ungefär 3 månader efter normal användning så ville jag gärna göra ett innan. Allt som är farligt behöver ju som inte synas. När jag såg en annons om gratis vattenprov i en tidning så fyllde jag i våra uppgifter. Visst, det här grovtestet är långt ifrån fullskaligt, men ändå en början. Idag kom svaret.


Som nämnts, det här är inget fullskaligt test, men vad vi kan se så är det i alla fall inga problem att använda och dricka vattnet fram tills dess att det mer omfattande provet görs till våren :)

2 kommentarer:

  1. Vilken perfekt borrning och fina resultat. Fick ni bra resultat även på det mer omfattande testet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det fick vi. Jag ska lägga upp även det testresultatet här på bloggen :)

      /Cecilia

      Radera